Komen de bakken kwark en stukken kip je neus uit? Vervang ze gerust door wat extra plantaardige eiwitten! Bekijk hieronder mijn 6 favorite plantaardige eiwitrijke producten.
Inhoudsopgave
Sojabonen
Sojabonen bevatten superveel eiwitten en weinig koolhydraten en vetten. Met maar liefst 37 gram eiwit per 100 gram bevatten deze bonen meer eiwit dan vleessoorten. Heel lekker als je het combineert met bijvoorbeeld gehakt, ei en ui! Jammie!
Erwten
Erwten ken je waarschijnlijk wel van erwtensoep. Een fijne gezonde wintersoep die ontzettend goed vult. Maar wist je dat erwten ook boordevol eiwitten zitten? Per 100 gram erwten levert het bijna 7 gram eiwit. Een perfecte manier om met een heerlijk soepje je eiwitinname op peil te houden.
Broccoli
Broccoli zit boordevol gezonde vitamines en mineralen. Bovendien krijg je er een vol gevoel van dankzij alle voedingsvezels. Maar wist je ook dat deze miniboompjes relatief gezien meer eiwitten dan koolhydraten en vetten bevatten?
Asperges
Verse asperges zijn heerlijk en gezond. Deze stengels bevatten relatief veel magnesium en calcium. Belangrijk voor je botten en belangrijke lichaamsfuncties. Traditioneel worden asperges geserveerd met gekookte aardappelen, gekookte ham, hard gekookt ei en gesmolten boter. Er zijn liefhebbers die er ook nog een beetje nootmuskaat over doen.
Taugé
Taugé is iets dat je als man snel links laat liggen in de supermarkt. Stop daarmee, want deze groente is super gezond, boordevol vitamine B, C en voedingsvezels. Bovendien bevat taugé net zoals asperges en broccoli relatief gezien meer eiwitten dan koolhydraten en vetten.
Ter inspiratie een van mijn favoriete wokrecepten met taugé:
- 200 gram taugé
- 350 gram kipfilet
- 4 uien
- 1 teentje knoflook
- 9 eetlepels ketchup
- 9 eetlepels ketjap (zoet)
- 6 eetlepels azijn
- 6 eetlepels bruine suiker
- 4 eetlepels pindakaas
- zout en peper
- kroepoek
- rijst
Kapucijners
De kapucijner is plantkundig gezien een erwt. Dat zou je zelf ook kunnen bedenken als hij eenmaal op je bord ligt. En wat voor een erwt! Boordevol eiwitten -7 gram per 100 gram- en fosfor. Een van mijn favoriete recepten:
- 250 gram Zeeuws spek in blokjes
- 2 grote uien gesnipperd
- 1 groot blik kapucijners (500 gram)
- zout
- suikerstroop
Eet smakelijk 😉
Leuk recept, maar wat als je nou niet van pindakaas houdt?
In dat recept merk je dat niet. Het is een mix van verschillende producten…
En anders heb je pech 😀
Bedankt voor je recepten altijd makkelijk als je gek bent op vegetarische eten! 🙂