Ingrediënten
- 1 blok (325 gram) tofu
- 25 gram miso pasta
- 5 gram Sriracha
- 20 gram Honing
- 10 gram Tomatenpuree
- 1 el. Sesamzaadjes
- 2 stengels Lente-ui
Benodigdheden
- Barbecue
- Spiesjes
Bereidingswijze
Deze tofuspiesjes worden gemarineerd op Japanse wijze met miso-pasta. Miso-pasta geeft dit gerecht zijn umami smaak, een belangrijke in de Japanse keuken. Door de miso met honing te mengen creëren we een zoete umami smaak, heerlijk in recepten voor op de barbecue of grill. Het beste resultaat van deze spiesjes krijg je door de tofu eerst een nacht in een laagje sojasaus te leggen. Zo trekt de smaak mooi in. Heb je hier geen tijd voor? Dan kun je deze stap ook overslaan. Marineer de tofu in dat geval wel minstens 30 minuten voordat je de barbecue, grillpan of oven aanvlamt.
Stap 1. Snijd de tofu in blokjes. Haal ongeveer 30 blokjes uit het blok tofu om 6 spiesjes te maken.
Stap 2. Meng alle overige ingrediënten tot een marinade. Leg hier vervolgens de tofu-blokjes in en laat marineren in de koelkast voor minimaal 30 minuten.
Stap 3. Rijg 5 blokjes tofu per spies. Bewaar de overgebleven marinade en grill de tofu spiesjes in 15 tot 20 minuten gaar op de barbecue of (iets korter) in de grillpan. In de oven kan eventueel ook: 15-20 minuten op 200 graden. Draai af en toe om tijdens het bakken. Snijd ondertussen de lente-ui in smalle ringen.
Stap 4. Kwast de overgebleven marinade over de tofu-spiesen en garneer met sesamzaadjes en lente ui. Ready to serve!