Ingrediënten
- 1 kleine Ui
- 375 gram Kastagnechampignons
- een half teentje Knoflook
- 1 takje verse Tijm
- 1 1/2 Kippenbouillonblokje(s)
- 25 gram Boter
- 1 eetlepel Olijfolie (met truffel)
- Een beetje Peper en Zout
Benodigdheden
- Kookpan
Bereidingswijze
Tijdens de winterse dagen is een soepje altijd lekker. Deze heldere champignonsoep vind ik zelf heel erg geschikt als voorgerecht of voor de lunch in combinatie met een broodje. Lees hier hoe je deze heerlijke champignonsoep zelf maakt!
Stap 1. Ui fijn snipperen, champignons in dunne plakjes snijden.
Stap 2. In (soep)pan boter verhitten, de ui ca 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook hierboven uitpersen.
Stap 3. Champignons en tijm toevoegen en ca 4 minuten bakken, regelmatig omscheppen.
Stap 4. Bouillontabletten en 3⁄4 liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en ongeveer 3 minuten laten koken.
Stap 5. Tijm verwijderen en op smaak brengen met olie, peper en zout.
Smakelijk!
P.s.: Hier vind je meer koolhydraatarme recepten!