Ingrediënten
- 1 zakje Tatsoi melange (75 gram)
- 1 Courgette
- halve (100 gram) Broccoli
- halve Citroen
- 1 tl. Honing
- 1 tl. Olijfolie
- Handje Walnoten
- 2 el. Hummus
- snuf Peper en Zout
Benodigdheden
- Dunschiller
Bereidingswijze
Op zoek naar een slanke salade vol voedingsstoffen en smaak, die je ook nog eens verzadigt? Onze chef heeft de perfecte groene salade voor je samengesteld met allerlei lekkere ingrediënten. 100% raw dus geen pannen nodig. Ook nog eens vegetarisch, en met één ingrediëntenswap makkelijk vegan te maken.
Stap 1. Was en snijd de courgette met een dunschiller in lange dunne linten. Meng dan het sap van een halve citroen met 1 tl honing, 1 tl olijfolie, zout en peper. Doe dit samen met de courgette-linten in een afsluitbare bak en schud door elkaar zodat de courgette goed gemarineerd wordt.
Stap 2. Snijd de roosjes van de broccoli en was deze onder koud water. Snijd deze vervolgens in dunne plakjes. Hak vervolgens 2 el walnoten grof.
Stap 3. Meng de courgette-linten met de broccoli-plakjes, sla en walnoten.
Stap 4. Verdeel alles over twee borden en schep bij elk bord nog een eetlepel hummus op de salade.
Tip: Serveer de salade eventueel met quinoa, een extra eiwitbron of bijvoorbeeld rode rijst om er een maaltijdsalade van te maken.