Ingrediënten
- 125 gram Boekweitmeel
- 1 potje Olijven in plakjes
- 100 gram Zongedroogde tomaatjes
- Beetje om het bakblik mee in te vetten Kokosolie
- 3 Eieren
- 100 gram Italiaanse kruiden
- 150 ml Magere franse kwark
- 1 eetlepel Water
- Snufje Zout
- 1 zakje Bakpoeder
- 20 gram Noten
Benodigdheden
- Oven
- Beslagkom
- Springvorm
Bereidingswijze
Zin in een heerlijk zelfgemaakt stuk brood? In een uurtje maak je zelf dit overheerlijke zongedroogde-tomatenbrood met olijf!
De voedingswaarde die is vermeld geldt per plak/punt wanneer je het brood in 12 stukken verdeelt.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Voeg alle ingrediënten behalve het water en de zaden en noten bij elkaar in een beslagkom en meng het geheel.
- Voeg water bij het beslag totdat dit een egaal beslag is.
- Doe het beslag in een ingevette bakvorm.
- Bestrooi het brood met de zaden en noten en duw deze gedeeltelijk in het beslag.
- Zet het in de oven voor ongeveer 60 minuten en controleer of het brood gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Wanneer deze er schoon uitkomt is het brood gaar.
- Eetsmakelijk!