Inloggen FIT Premium
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Wat is de beste methode om vet te verbranden?

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Bierbuik: bestaat het en hoe kom je er vanaf?

          Fit op wintersport: welke oefeningen zijn goed?

          7 fitnessoefeningen voor hardlopers

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Train je met de incline bench press meer de bovenkant borst?

          Onderzoek: hip thrust vs squat voor grotere billen [update]

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Sporten en de ramadan: hoe combineer je dit?

          Kom je sneller aan als je ’s avonds laat eet?

          Hoe nauwkeurig is het bijhouden van je voeding?

          Milieubewust eten? Kies je groente en fruit slim

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT Premium
FIT.nl / Gezonde recepten / Zoute karamel appeltaart (vegan)
recept

Zoute karamel appeltaart (vegan)

Hoe maak je een appeltaart nog lekkerder: door het recept salted caramel te maken! Deze appeltaart is nog vegan ook. Maak hem zo!
  • Dessert, Tussendoortje
  • 12 portie(s)
  • 45 minuten voorbereiding
  • 60 minuten kooktijd
  • 382 kilocalorieën per portie
  • 4 gram eiwitten
  • 54 gram koolhydraten
  • 16 gram vetten

Waardeer

(4.8 uit 6 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Niet gecategoriseerd

Vegan-appeltaart

Ingrediënten

  • 200 gram Suiker
  • 100 ml sojaroom
  • 220 ongezouten boter (plantaardige)
  • 1 tl. Zeezout
  • 400 gram Bloem
  • 75 gram Lichte bastaardsuiker
  • 1 tl. Bakpoeder
  • snuf Zout
  • snuf Kaneel
  • 750 gram appels (goudreinetten)

Benodigdheden

  • Springvorm
  • Garde
  • Bakpapier

Bereidingswijze

Maak een recept salted caramel en BAM, het is nóg lekkerder. Dat geldt zeker voor dit vegan recept voor appeltaart!

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in. Knip een bakpapiertje op maat en leg deze op de bodem van de springvorm.

Stap 2. Bereid de gezouten karamel. Vul een steelpannetje met 125 gram suiker en 50 ml water. Zet op laag vuur en laat in 10 – 15 minuten karameliseren (totdat de suiker een mooie bruine kleur krijgt). Je hoeft hierbij niet door het pannetje te roeren. 

Verwarm ondertussen 100 ml sojaroom kort in de magnetron of in een pannetje en snijd een blokje boter van 20 gram af. Als de suiker een mooie bruine kleur heeft, zet het vuur dan uit en voeg de sojaroom toe. Roer goed door met een garde totdat de klontjes eruit zijn en voeg dan het blokje boter toe. Zet eventueel nog kort op laag vuur om de karamel in te laten dikken. Laat afkoelen en voeg dan 1 tl grof zeezout toe. Proef of de gezouten karamel op smaak is en voeg eventueel nog een halve theelepel extra zeezout toe. De karamel mag hoog in smaak zijn omdat de vulling en het taartdeeg nog veel van de smaak opneemt. 

Stap 3. Schil de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten vervolgens in dunne plakjes. Meng de appels in het pannetje met de gezouten karamel.

Stap 4. Bereid het deeg voor door 400 gram bloem, 75 gram witte suiker, 75 gram lichte basterdsuiker, 1 tl bakpoeder, een snuf kaneel en een snuf zout goed door elkaar te mengen. Voeg dan 200 gram koude boter in blokjes toe en kneed met de hand of in de foodprocessor tot deeg. Stop met kneden wanneer het een kruimelige substantie heeft, het moet geen deegbal worden.

Stap 5. Gebruik 2/3 van het deeg en druk dit plat op de bodem en tegen de randen. Maak de randen ongeveer 2,5 cm hoog. Druk het deeg stevig aan met je vingers of de onderkant van een glas. Vul de taart dan met het appel-karamelmengsel en verdeel hierboven het overige kruimeldeeg. Plaats in de oven voor 50 tot 60 minuten. Wanneer de bovenkant lichtbruin kleurt kun je de appeltaart uit de oven halen.

Kim Nooten
Auteur: Kim Nooten, BSc.FIT-chef
Gepubliceerd: 3 november 2022
Laatste update: 3 november 2022
Ook om te smullen
  • Rode kool en zoete-aardappelpatat

    Rode kool en zoete-aardappelpatat

  • Quinoasalade met zoete aardappel

    Quinoasalade met zoete aardappel

  • Gezonde candybar

    Gezonde candybar

  • Uiensoep

    Uiensoep

Contact & adres:

Europaweg 8
9723 AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact