Inloggen FIT Premium
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Bierbuik: bestaat het en hoe kom je er vanaf?

          Waarom afvallen vaak veel complexer in elkaar zit dan veel diëten ons doen geloven

          7 fitnessoefeningen voor hardlopers

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Onderzoek: hip thrust vs squat voor grotere billen [update]

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe doorbreek je een plateau?

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Hoe nauwkeurig is het bijhouden van je voeding?

          Milieubewust eten? Kies je groente en fruit slim

          5 meest gestelde vragen over koffie

          Is het belangrijk om elektrolyten aan te vullen tijdens de inspanning?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT Premium
FIT.nl / Gezonde recepten / Chocoladepasta koekjes
recept

Chocoladepasta koekjes

Houd je van chocopasta en van koekjes? Dan lust je deze ook wel! Bekijk hier het recept voor heerlijke huisgemaakte chocopastakoekjes.
  • Dessert
  • 24 portie(s)
  • 60 minuten voorbereiding
  • 15 minuten kooktijd
  • 162,4 kilocalorieën per portie
  • 3,6 gram eiwitten
  • 14,6 gram koolhydraten
  • 10,2 gram vetten

Waardeer

(4.5 uit 2 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Blog

Huisgemaakte-chocoladepasta-koekjes

Ingrediënten

  • 75 gram Hazelnoten
  • 75 gram Medjoul dadels
  • 300 milliter Ongezoete amandelmelk
  • 20 gram Cacaopoeder
  • 20 gram Honing
  • 200 gram Kokosmeel
  • 100 gram Amandelmeel
  • 1 theelepel Bakpoeder
  • 2 theelepels Speculaaskruiden
  • 60 gram Kokosbloesemsuiker
  • mespunt Zout
  • 2 eieren Eieren
  • 100 gram Kokosolie
  • 100 gram agave siroop Agavesiroop

Benodigdheden

  • Oven
  • Keukenmachine / staafmixermolentje
  • Spuitzak

Bereidingswijze

Zin in een heerlijk chocoladekoekje? Maak het zelf met een unieke chocoladepasta!

De hazelnootpasta:

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Verspreid de hazelnoten over de met bakpapier beklede bakplaat en bak de hazelnoten mooi goudbruin in zo’n 10 tot 12 minuten. Houd de hazelnoten goed in de gaten, want ze mogen niet zwart verkleuren! Laat 10 minuten afkoelen.
  2. Stop de hazelnoten in het molentje van de staafmixer en pureer deze 5 minuten, roer iedere minuut even door met een lepel (zodat er geen restjes achterblijven in de randjes). De hazelnoten moeten al hun olie loslaten en de consistentie krijgen van een gladde pasta.
  3. Snijd de medjool dadels in kleine stukjes en voeg samen met de cacaopoeder, de amandelmelk en de honing toe aan het staafmixer molentje. Mix nog zo’n 2 minuten totdat er een egale chocoladepasta ontstaat. Stop de chocoladepasta in een spuitzak en bewaar in de koelkast.

De koekjes:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Voeg de kokosmeel, amandelmeel, kokosbloesemsuiker, bakpoeder, het mespuntje zout en de speculaaskruiden toe aan een kom en roer alles goed door.
  2. Laat de kokosolie smelten in een pannetje op het vuur of in de magnetron en laat vervolgens afkoelen. Klop ondertussen de eieren los in een kommetje totdat deze ligt schuimig zijn. Voeg vervolgens de agavesiroop en het amandelmelk toe aan de eieren en als laatste de afgekoelde gesmolten kokosolie (voeg de kokosolie niet gelijk vanuit het pannetje of de magnetron toe aan het eiermengsel, anders krijg je roerei).
  3. Mix het natte en het droge mengsel door elkaar heen. Het deeg is geen samenhangend geheel, maar blijft kruimelig, maak je hier dus geen zorgen om.
  4. Verdeel het mengsel in 24 gelijke porties. Grijp 1 portie van het korrelige deeg bij elkaar en knijp dit tot een deegbal, vorm hier vervolgens met de binnenkant van de hand een plat koekje van en leg heel voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat. De koekjes zijn enorm fragiel, dus herhaal dit proces met beleid.
  5. Verdeel vervolgens de hazelnootpasta over de 24 koekjes en bak deze in 12 tot 15 minuten in het midden van de oven af totdat de randen goudbruin zijn en het koekje gaar is.
  6. Stop in een feestelijk doosje versierd met een mooi rood lint voor een vrolijk cadeau (of snoep ze natuurlijk lekker zelf op)!
Anneloes Beverwijk
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 17 juli 2016
Laatste update: 9 december 2019
Ook om te smullen
  • Pompoenpannenkoekjes

    Pompoenpannenkoekjes

  • Boekweit granola

    Boekweit granola

  • Hartige ei-muffins

    Hartige ei-muffins

  • Gevulde aubergines met whipped feta

    Gevulde aubergines met whipped feta

Contact & adres:

Europaweg 8
9723 AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact