Ingrediënten
- 100 gram Havervlokken
- 50 gram Amandelmeel
- 1 tl. Bakpoeder
- 70 gram amandelspijs
- 25 gram (plantaardige) Boter
- snuf Kaneel
- snuf Zout
- 200 gram bramen
- 125 gram Appel
- 1 tl. Agavesiroop
Benodigdheden
- Bakpapier
- Ovenschaal 19x14
Bereidingswijze
Bramen, amandelspijs, havervlokken en kaneel: het water loopt je ongetwijfeld al in de mond bij het lezen van de hoofdingrediënten van dit recept! Deze fruitrijke vegan spijs crumble is een heerlijke traktatie en een perfecte afsluiter van je kerstmenu.
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2. Weeg 200 gram bevroren bramen af en verhit op laag vuur in een klein steelpannetje. Laat in 20 minuten het vocht verdampen. Voeg dan 1 tl agave toe.
Stap 3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Meng deze met de ingekookte bramen. De appel hoef je dus niet van tevoren te koken.
Stap 4. Weeg 100 gram havervlokken af en maal kort in een blender of foodprocessor zodat er een grof havermeel ontstaat met enkele hele vlokken er nog in.
Stap 5. Voeg dit samen in een mengkom of in de foodprocessor met 50 gram amandelmeel, 1 tl bakpoeder, een snuf keukenzout, een snuf kaneel, 70 gram amandelspijs en 25 gram boter. Meng of kneed kort tot een kruimelig deeg.
Stap 6. Bekleed de ovenschaal met bakpapier en gebruik 2/3e van het deeg voor de bodem. Druk het deeg stevig uit in de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover het appel-bramen-mengsel en kruimel de rest van het deeg er overheen.
Stap 7. Bak de crumble af in 30 à 40 minuten zodat de bovenkant mooi goudbruin kleurt. Laat afkoelen en snijd in 6 stukken.