FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ 32.737 klanten geholpen
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoe vaak moet ik me wegen?

          Afvallen? De 5 beste vetverbranders

          Hoe kan ik buikvet verbranden zonder buikspieroefeningen?

          Zone 2-training: hype of écht nuttig

          Hoe nauwkeurig meten sporthorloges je energiegebruik?

          Hoeveel stappen per minuut is optimaal met hardlopen?

          Duursporters bewegen efficiënter door krachttraining

          8 uur slapen is optimaal? Dat is een fabel!

          Is een koudwaterbad goed voor je spierherstel?

          Hoe diepe slaap je hersenen schoonmaakt?

          Slaap je beter door een verzwaarde deken?

          Meer spiermassa door te smokkelen met je uitvoering?

          Wat is een goede warming-up?

          Lengthened partials: de oplossing voor meer spiergroei?

          Hoe vaak moet ik van fitnessschema veranderen?

          10 tips om je goede voornemens wél te laten slagen

          Hoe leer je eetgewoontes af?

          Hoe een negatief zelfbeeld je leefstijlverandering kan saboteren?

          8 tips voor meer wilskracht tijdens het afvallen

          Beginnend voedingscoach? Deze 5 valkuilen verraden het direct

          Is snel afvallen een risico voor het jojo-effect?

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Wat is een realistische transformatie in 1, 2 of 3 jaar?

          Meer spiermassa door een extreme bulk?

          Meer spiermassa door meer eiwitten tijdens het afvallen

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Waarom is het bijhouden van je calorieën niet nauwkeurig?

          Ouderen hebben meer eiwitten nodig tegen spierafbraak

          Hoeveel eieren mag je eten? Wanneer is het ongezond?

          Is chocolademelk een goede hersteldrank?

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          Sterker door ammonia te snuiven?

          Zijn supplementen gevaarlijk?

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • CursusNIEUW
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Coaching
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
InloggenFIT PRO
Training & voedingsplan

Wat is jouw doel?

strength

Spiermassa

Meer kracht en spieren

slimming

Afslanken

Gewicht verliezen

overall health

Algehele fitheid

Op gewicht blijven

Volgende
FIT.nl / Gezonde recepten / Tropische mangotaart
recept

Tropische mangotaart

Lees hier hoe je een lekkere tropische mangotaart maakt. Masterchef Anneloes legt het je uit!
  • Dessert
  • 12 portie(s)
  • 15 minuten voorbereiding
  • 40 minuten kooktijd
  • 245 kilocalorieën per portie
  • 4,6 gram eiwitten
  • 34,4 gram koolhydraten
  • 10,4 gram vetten

Waardeer

(2.5 uit 4 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Niet gecategoriseerd

tropische-mangotaart

Ingrediënten

  • 50 gram Pompoenpitten
  • 50 gram Zonnebloempitten
  • 180 gram Medjoul dadels
  • 100 gram Havermout
  • 25 gram Agavesiroop
  • 5 gram Kaneel
  • 25 milliliter Ongezoete amandelmelk
  • 3 rijpe fijngeprakte Bananen
  • 2 eetlepels citroensap Citroensap
  • 1 rijpe Mango
  • 100 gram Kokosbloesemsuiker
  • 100 gram Extra pure chocolade
  • 20 gram Kokosolie
  • klein beetje Cacaopoeder

Benodigdheden

  • Keukenmachine / staafmixermolentje
  • Springvorm

Bereidingswijze

Ben je niet in het bezit van een oven, maar wil je toch een taart maken? Dan is dit ideaal om te serveren als toetje – of gewoon als tussendoortje bij de koffie natuurlijk. De bodem is lekker zoet en plakkerig door de medjool-dadels, die snoepjes uit de natuur zijn. Medjool-dadels zijn echte smaakmakers in de gezonde patisserie, ze zorgen gelijk voor structuur en ze kunnen een groot gedeelte van de suiker vervangen. En van minder suiker wordt je lijf blij! Door de tropische vulling krijg je het zomerse gevoel gelijk te pakken, dus gauw die keuken in om jezelf en anderen te verrassen met deze heerlijke smaakcombinatie. Heb je vragen of opmerkingen over het recept? Laat dan hieronder even een berichtje achter.

  1. Beleg de bodem van de springvorm met bakpapier. Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan je keukenmachine of staafmixermolentje tot je een plakkerig ‘deeg’ hebt, dit hoeft niet helemaal samenhangend te zijn. Druk dit deeg vervolgens in de springvorm en zorg dat je aan de zijkanten een opstaand randje hebt van 1 cm. Zet het in de koelkast terwijl je met de vulling bezig gaat.
  2. Zet een pannetje op het vuur en voeg de geprakte banaan en de kokosbloesemsuiker toe. Laat dit zo’n 10 minuten pruttelen tot het iets is ingedikt en de suiker is opgelost, dit is je bananenkaramel. Laat afkoelen in de vriezer.
  3. Snijd de mango in plakjes en meng deze met de citroensap, verdeel vervolgens over de bodem. Verdeel hier de afgekoelde bananenkaramel over en zet terug in de koelkast.
  4. Smelt de pure chocolade au bain marie. Voeg hier vervolgens de kokosolie aan toe; hierdoor krijgt je chocolade een mooie glans. Verdeel de chocolade over de bananenkaramel en bestuif met wat rauwe cacaopoeder.
  5. Garneer met een takje munt en serveer het liefst met een heerlijke smoothie of cocktail.

Tips:

  1. Deze taart is eigenlijk met alle soorten fruit te maken. Als je geen mango kunt vinden, is dit ook heerlijk met ananas. Of wil je liever op de Hollandse tour? Probeer het dan eens met rijpe peren of zoete perziken.
  2. Je kunt de taart ook extra tropisch maken door de cacaopoeder te vervangen door kokosrasp. Verdeel dit over de gesmolten chocolade voordat deze hard is geworden, zodat de kokos er mooi aan blijft plakken.
Anneloes Beverwijk
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 7 april 2016
Laatste update: 11 februari 2020
Ook om te smullen
  • Hartige worteltjestaart

    Hartige worteltjestaart

  • Biet-geitenkaas wrap

    Biet-geitenkaas wrap

  • Zeeboter

    Zeeboter

  • Italiaanse udon noodles

    Italiaanse udon noodles

Contact & adres:

E: team@fit.nl
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact