FIT.nl mobile logo
Inloggen FIT Premium
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Gratis fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Waarom krimpen je borsten als je afvalt?

          Afvallen zonder dieet: 15 handige tips

          Helpen eetlustremmers om af te vallen?

          Slimme weegschaal: niet bepaald betrouwbaar

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Trainingsmaskers, zin of onzin?

          Kun je een slaaptekort inhalen?

          Je slaap meten. Wat heb je er aan?

          Onderzoek: ‘slechte slapers zijn minder aantrekkelijk’

          Hoe kan sporten je slaapkwaliteit beïnvloeden?

          Gebruik van de pil van invloed op je spiermassa en kracht?

          Onderzoek: sterker door niet aan je spieren te denken

          Hoe combineer je voetbal en krachttraining?

          Hoe bouw je snel spiermassa op?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Interessant onderzoek: het herkaderen van je gedachten helpt tegen emotie-eten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Minder snel spiermassa en herstel als je ouder wordt?

          Hoe behoud je spiermassa en spierkracht tijdens je vakantie?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Eten en sporten: wat moet ik eten voor en na de training?

          Is alcohol een gevaar voor je spiermassa?

          Is soja slecht voor je testosteron als man?

          Hoe verloopt de vertering van eiwitten?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

          Wat zijn de voor- en nadelen van creatine?

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Gratis fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT Premium
FIT.nl / Gezonde recepten / Tropische mangotaart
recept

Tropische mangotaart

Lees hier hoe je een lekkere tropische mangotaart maakt. Masterchef Anneloes legt het je uit!
  • Dessert
  • 12 portie(s)
  • 15 minuten voorbereiding
  • 40 minuten kooktijd
  • 245 kilocalorieën per portie
  • 4,6 gram eiwitten
  • 34,4 gram koolhydraten
  • 10,4 gram vetten

Waardeer

(2.5 uit 2 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Antwoord annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Niet gecategoriseerd

tropische-mangotaart

Ingrediënten

  • 50 gram Pompoenpitten
  • 50 gram Zonnebloempitten
  • 180 gram Medjoul dadels
  • 100 gram Havermout
  • 25 gram Agavesiroop
  • 5 gram Kaneel
  • 25 milliliter Ongezoete amandelmelk
  • 3 rijpe fijngeprakte Bananen
  • 2 eetlepels citroensap Citroensap
  • 1 rijpe Mango
  • 100 gram Kokosbloesemsuiker
  • 100 gram Extra pure chocolade
  • 20 gram Kokosolie
  • klein beetje Cacaopoeder

Benodigdheden

  • Keukenmachine / staafmixermolentje
  • Springvorm

Bereidingswijze

Ben je niet in het bezit van een oven, maar wil je toch een taart maken? Dan is dit ideaal om te serveren als toetje – of gewoon als tussendoortje bij de koffie natuurlijk. De bodem is lekker zoet en plakkerig door de medjool-dadels, die snoepjes uit de natuur zijn. Medjool-dadels zijn echte smaakmakers in de gezonde patisserie, ze zorgen gelijk voor structuur en ze kunnen een groot gedeelte van de suiker vervangen. En van minder suiker wordt je lijf blij! Door de tropische vulling krijg je het zomerse gevoel gelijk te pakken, dus gauw die keuken in om jezelf en anderen te verrassen met deze heerlijke smaakcombinatie. Heb je vragen of opmerkingen over het recept? Laat dan hieronder even een berichtje achter.

  1. Beleg de bodem van de springvorm met bakpapier. Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan je keukenmachine of staafmixermolentje tot je een plakkerig ‘deeg’ hebt, dit hoeft niet helemaal samenhangend te zijn. Druk dit deeg vervolgens in de springvorm en zorg dat je aan de zijkanten een opstaand randje hebt van 1 cm. Zet het in de koelkast terwijl je met de vulling bezig gaat.
  2. Zet een pannetje op het vuur en voeg de geprakte banaan en de kokosbloesemsuiker toe. Laat dit zo’n 10 minuten pruttelen tot het iets is ingedikt en de suiker is opgelost, dit is je bananenkaramel. Laat afkoelen in de vriezer.
  3. Snijd de mango in plakjes en meng deze met de citroensap, verdeel vervolgens over de bodem. Verdeel hier de afgekoelde bananenkaramel over en zet terug in de koelkast.
  4. Smelt de pure chocolade au bain marie. Voeg hier vervolgens de kokosolie aan toe; hierdoor krijgt je chocolade een mooie glans. Verdeel de chocolade over de bananenkaramel en bestuif met wat rauwe cacaopoeder.
  5. Garneer met een takje munt en serveer het liefst met een heerlijke smoothie of cocktail.

Tips:

  1. Deze taart is eigenlijk met alle soorten fruit te maken. Als je geen mango kunt vinden, is dit ook heerlijk met ananas. Of wil je liever op de Hollandse tour? Probeer het dan eens met rijpe peren of zoete perziken.
  2. Je kunt de taart ook extra tropisch maken door de cacaopoeder te vervangen door kokosrasp. Verdeel dit over de gesmolten chocolade voordat deze hard is geworden, zodat de kokos er mooi aan blijft plakken.
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 7 april 2016
Laatste update: 11 februari 2020
Ook om te smullen
  • Thaise rode curry met zoete aardappel

    Thaise rode curry met zoete aardappel

  • De perfecte biefstuk bakken

    De perfecte biefstuk bakken

  • Rode linzensoep met zoete aardappel

    Rode linzensoep met zoete aardappel

  • Spaanse bonen en rijst

    Spaanse bonen en rijst

Contact & adres:

Europaweg 8
9723AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact