Inloggen FIT Premium
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Bierbuik: bestaat het en hoe kom je er vanaf?

          Waarom afvallen vaak veel complexer in elkaar zit dan veel diëten ons doen geloven

          7 fitnessoefeningen voor hardlopers

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe doorbreek je een plateau?

          3 tips hoe je meer vooruitgang boekt in de sportschool

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Hoe nauwkeurig is het bijhouden van je voeding?

          Milieubewust eten? Kies je groente en fruit slim

          5 meest gestelde vragen over koffie

          Is het belangrijk om elektrolyten aan te vullen tijdens de inspanning?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT Premium
FIT.nl / Gezonde recepten / Tropische mangotaart
recept

Tropische mangotaart

Lees hier hoe je een lekkere tropische mangotaart maakt. Masterchef Anneloes legt het je uit!
  • Dessert
  • 12 portie(s)
  • 15 minuten voorbereiding
  • 40 minuten kooktijd
  • 245 kilocalorieën per portie
  • 4,6 gram eiwitten
  • 34,4 gram koolhydraten
  • 10,4 gram vetten

Waardeer

(2 uit 3 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Niet gecategoriseerd

tropische-mangotaart

Ingrediënten

  • 50 gram Pompoenpitten
  • 50 gram Zonnebloempitten
  • 180 gram Medjoul dadels
  • 100 gram Havermout
  • 25 gram Agavesiroop
  • 5 gram Kaneel
  • 25 milliliter Ongezoete amandelmelk
  • 3 rijpe fijngeprakte Bananen
  • 2 eetlepels citroensap Citroensap
  • 1 rijpe Mango
  • 100 gram Kokosbloesemsuiker
  • 100 gram Extra pure chocolade
  • 20 gram Kokosolie
  • klein beetje Cacaopoeder

Benodigdheden

  • Keukenmachine / staafmixermolentje
  • Springvorm

Bereidingswijze

Ben je niet in het bezit van een oven, maar wil je toch een taart maken? Dan is dit ideaal om te serveren als toetje – of gewoon als tussendoortje bij de koffie natuurlijk. De bodem is lekker zoet en plakkerig door de medjool-dadels, die snoepjes uit de natuur zijn. Medjool-dadels zijn echte smaakmakers in de gezonde patisserie, ze zorgen gelijk voor structuur en ze kunnen een groot gedeelte van de suiker vervangen. En van minder suiker wordt je lijf blij! Door de tropische vulling krijg je het zomerse gevoel gelijk te pakken, dus gauw die keuken in om jezelf en anderen te verrassen met deze heerlijke smaakcombinatie. Heb je vragen of opmerkingen over het recept? Laat dan hieronder even een berichtje achter.

  1. Beleg de bodem van de springvorm met bakpapier. Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan je keukenmachine of staafmixermolentje tot je een plakkerig ‘deeg’ hebt, dit hoeft niet helemaal samenhangend te zijn. Druk dit deeg vervolgens in de springvorm en zorg dat je aan de zijkanten een opstaand randje hebt van 1 cm. Zet het in de koelkast terwijl je met de vulling bezig gaat.
  2. Zet een pannetje op het vuur en voeg de geprakte banaan en de kokosbloesemsuiker toe. Laat dit zo’n 10 minuten pruttelen tot het iets is ingedikt en de suiker is opgelost, dit is je bananenkaramel. Laat afkoelen in de vriezer.
  3. Snijd de mango in plakjes en meng deze met de citroensap, verdeel vervolgens over de bodem. Verdeel hier de afgekoelde bananenkaramel over en zet terug in de koelkast.
  4. Smelt de pure chocolade au bain marie. Voeg hier vervolgens de kokosolie aan toe; hierdoor krijgt je chocolade een mooie glans. Verdeel de chocolade over de bananenkaramel en bestuif met wat rauwe cacaopoeder.
  5. Garneer met een takje munt en serveer het liefst met een heerlijke smoothie of cocktail.

Tips:

  1. Deze taart is eigenlijk met alle soorten fruit te maken. Als je geen mango kunt vinden, is dit ook heerlijk met ananas. Of wil je liever op de Hollandse tour? Probeer het dan eens met rijpe peren of zoete perziken.
  2. Je kunt de taart ook extra tropisch maken door de cacaopoeder te vervangen door kokosrasp. Verdeel dit over de gesmolten chocolade voordat deze hard is geworden, zodat de kokos er mooi aan blijft plakken.
Anneloes Beverwijk
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 7 april 2016
Laatste update: 11 februari 2020
Ook om te smullen
  • Zoete ontbijtmuffins

    Zoete ontbijtmuffins

  • Banaan Eiwit Koekjes

    Banaan Eiwit Koekjes

  • Courgetti met garnalen

    Courgetti met garnalen

  • Griekse tzatziki

    Griekse tzatziki

Contact & adres:

Europaweg 8
9723 AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact