Ingrediënten
- 125 gram mascarpone
- 1 kopje sterke koffie
- 3 druppels Stevia
- 2 el Cacaopoeder
- 1 Ei
- 1 blaadje Gelatine
Benodigdheden
- Pan
- Kom
Bereidingswijze
Een lekkere tiramisu zonder suiker is bijna onmogelijk. Maar het overheerlijke toetje net even iets gezonder maken is te doen. Zo gebruiken we in dit recept geen kristalsuiker, slagroom of lange vingers. Is hij net zo smaakvol is als de traditionele Italiaanse versie? Dat mag je zelf bepalen als je hem gemaakt hebt! Wij vinden hem in ieder geval heerlijk!
Stap 1. Week het gelatineblaadje in een bakje koud water.
Stap 2. Split het ei. Doe het eigeel in een kom en voeg hier de mascarpone en stevia aan toe. Klopt het geheel tot een beslag. Doe het andere eiwit in een kom en klop deze stijf.
Stap 3. Neem een pannetje en warm hier de sterke koffie in op. Doe het gelatineblaadje erbij en laat deze oplossen. Voeg beetje bij beetje het koffie/gelatinemengsel bij het eigeelmengsel en meng goed door elkaar.
Stap4. Neem een beetje eigeelmengsel en roer het luchtig door het eiwit. Voeg daarna al het eiwit toe en roer luchtig door tot je geen eiwit meer ziet.
Stap 5. Neem een glas of leuke pot en voeg de tiramisu hieraan toe. Bestrooi de bovenkant met de cacao.
Stap 6. Zet de tiramisu in de koelkast en wacht minimaal een uur voordat je hem serveert.
Variatietip: Maak de tiramisu nog smaakvoller door speculaas te verkruimelen en tijdens stap 5 in laagjes te verdelen over de glazen. (let op: extra suikers)
P.s.: Op zoek naar meer koolhydraatarme inspiratie? Hier vind je meer koolhydraatarme recepten!