Ingrediënten
- 300 gram Mager rundergehakt
- 1 Ei
- 1 el. paneermeel
- 1 kleine Rode ui
- 1 teen Knoflook
- 15 gram Peterselie
- 2 takjes munt
- 1 tl. Komijnpoeder
- snuf Kaneel
- 300 gram Bulgur
- 400 gram Cherrytomaatjes
- naar smaak Peper en Zout
Benodigdheden
- Oven
- Bakpapier
- Spiezen
Bereidingswijze
De Turkse cuisine kent naast heerlijk sterke koffie een aantal geweldige gerechten – zoals kofte! Met dit recept maak je gemakkelijk zelf zalige Turkse kofteballetjes. Heerlijk als avondeten of als een lekker uitgebreide lunch.
Stap 1. Bereid eerst de kofte voor. Hak hiervoor 15 gram peterselie, de blaadjes van 2 takjes munt, 1 rode ui en 2 tenen knoflook fijn. Voeg hier het gehakt, 1 ei, 1 el paneermeel, 1 tl komijn, een snuf kaneel en peper en zout aan toe. Kneed met je handen goed door elkaar. Rol langwerpige balletjes van ongeveer 1 el/25 gram van het gehaktmengsel. Is het mengsel niet stevig genoeg, voeg dan nog wat paneermeel toe. Rijg voorzichtig 2 balletjes aan een spies. Als het goed is heb je 16 balletjes dus uiteindelijk 8 spiesjes. Leg de spiesjes vervolgens in de koelkast.
Stap 2. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Spoel ondertussen de bulgur en de tomaatjes af. Kook de bulgur vervolgens zoals aangegeven op de verpakking.
Stap 3. Leg de tomaatjes op een bakplaat en rooster in de oven voor 30 minuten. Leg na 10 minuten de kofte op een bakplaat en gaar deze voor 20 minuten in de oven.
Stap 4. Serveer 2 spiesjes kofte per persoon met bulgur, tomaatjes en eventueel wat yoghurt.