Ingrediënten
- 4 sneetjes Brood
- 1 teen Knoflook
- 300 gram babyspinazie
- 400 gram Aardbeien
- 1 Avocado
- 1 bolletje Mozzarella light
- 6 plakjes serranoham
- 50 gram Walnoten
- 4 theelepels Balsamico-azijn
Benodigdheden
- Oven
Bereidingswijze
Spinazie, avocado en aardbeien.. Het klinkt niet als de meest logische combinatie. Toch zorgt deze verrassende combo voor een heerlijk frisse en zomerse salade. Perfect voor de zonnige dagen!
Stap 1: Verhit de oven op 180 graden en rooster de broodjes warm en krokant.
Stap 2: Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in kwarten. Halveer de avocado en snij deze in blokjes. Verdeel de mozzarella in kleine blokjes.
Stap 3: Verdeel de babyspinazie over 2 borden. Verdeel de aardbeien, avocado, mozzarella over de spinazie. Trek de serranoham in stukjes en verdeel over de borden.
Stap 4: Garneer met de walnoten en balsamicoazijn. Haal de broodjes uit de oven, wrijf de knoflook over de broodjes en serveer met de salade.
Meer weten over avocado’s? Lees hier of een avocado gezond is en hoe je deze het beste kunt bewaren.