Ingrediënten
- 6 streetsize Maïstortilla’s
- 200 gram Oesterzwammen
- 1 tl. achiote
- halve tl. Komijnzaad
- 1 tl. Oregano
- 1 teen Knoflook
- 2 tl. Tomatenpuree
- halve Chilipeper
- 50 gram ananas
Benodigdheden
- Barbecue
- aluminium bakje
Bereidingswijze
Al pastor is een traditioneel Mexicaans gerecht, origineel van varkensvlees met een heerlijke tropische marinade. Perfect voor zomerse dagen en om te garen op de barbecue. Voor deze vegan variant van de al pastor-taco gebruiken we oesterzwammen. Dit recept heeft een korte voorbereidingstijd en is daarom ook ideaal om mee te nemen naar een barbecue met je vrienden.
Voor het bereiden van de marinade gebruiken we achiote-pasta. Dit geeft de marinade zijn dieprode kleur en is onmisbaar voor dit gerecht. Dit kun je eventueel ook zelf maken met behulp van annatto-zaad. En anders kom je met paprikapoeder en sambal ook een heel eind wat de rode kleur betreft. Wees voorzichtig met de achiote, want te veel kan het gerecht snel bitter maken.
Stap 1. Bereid de marinade in een blender: blend de achiote met komijnzaad, oregano, 1 teen uitgeperste knoflook, tomatenpuree, chilipeper, ananas en zout en een flinke scheut water. Pakt de blender de marinade niet voeg dan wat extra water toe.
Stap 2. Scheur de oesterzwammen in dunne stukken. Marineer dan met de helft van de al pastor-marinade.
Stap 3. Doe de oesterzwammen met een beetje olie in een aluminium bakje en bak ze op de barbecue voor ongeveer 25 minuten of totdat ze er wat droog uit beginnen te zien. Schep de oesterzwammen af en toe om tijdens het bakken. De grilltijd is afhankelijk van de hitte van je barbecue, dus houd ze goed in de gaten. Zijn de oesterzwammen gaar, haal ze dan van de barbecue en meng daarna met de overgebleven marinade.
Stap 4. Verhit de tortillas ook kort op de barbecue; ongeveer 1 minuut zodat ze nog flexibel zijn.
Stap 5. Verdeel de oesterzwammen over de tortillas en serveer eventueel met een limoentje en verse koriander.