Ingrediënten
- 1 Overrijpe banaan
- 3 Eiwitten
- snufje Zout
- 1 theelepel Vanillesuiker
- 100 gram Speltmeel
- 1 eetlepel Honing
- scheutje Melk
- 100 gram Magere franse kwark
- 50 gram Blauwe bessen
- 2 Rijpe gele bakbananen
- scheutje Agavesiroop
- 100 gram Pecannoten
- Kokosolie
Benodigdheden
- Staafmixer
- Koekenpan
Bereidingswijze
Heb je hard getraind en kan je wat extra energie gebruiken? Of heb je gewoon zin in wat zoets? Dan moet je deze heerlijke zoete pannenkoeken sowieso proberen. Ze vullen je reserves aan en voeden je met de nodige vitamines, mineralen en eiwitten. Daarnaast geven ze mij een verzadigd gevoel tot ruim aan mijn lunch. Ondanks het zoete beleg een vrij verantwoorde keuze die in een gezond voedingspatroon past. Smullen maar!
Stap 1: Pureer de rijpe banaan met een vork of met een staafmixer. Voeg de vanillesuiker, honing (optioneel), 3 eiwitten, snufje zout toe en meng goed. (eventueel 1/4 tl baking soda voor een luchtige pannekoek)
Stap 2: Voeg voorzichtig de meel toe voor een stroperige geheel en een een egale pannenkoek. (Heb je te veel meel gebruikt? voeg dan het scheutje melk toe)
Stap 3: Verwarm een ruime hoeveelheid kokosolie of bakboter in de pan en bak de bakbananen op hoog vuur goudbruin. Zet het vuur op een lage stand zodat ze warm blijven.
Stap 4: Bak de pannenkoeken goudbruin op middelhoog vuur en draai tussendoor om. Dit recept geeft 2 middelgrote pannenkoeken of 4 kleine.
Stap 5: Beleg en versier je pannenkoeken met de kwark, bosbessen, pecannoten en bananen. Enjoy your sweet sensation!
Variatietip: Voeg je eigen favoriete fruit toe! Ga bijvoorbeeld voor Mango en frambozen.