Ingrediënten
- 260 gram Tante Fanny flammkuchen deeg
- 5 el. Cottage cheese
- 150 gram Champignons
- 100 gram groene aspergetips
- 100 gram doperwten diepvries
- handje Rucola
- 50 gram Walnoten
Benodigdheden
- Oven
Bereidingswijze
Flammkuchen zijn de heerlijk krokante en gezondere pizza variant van onze oosterburen. In dit recept beleggen wij de flammkuchen met eiwitrijke toppings zoals cottage cheese, champignons en doperwtjes. Deze flammkuchen zijn zowel lekker als lunch of voor in de avond naast een frisse salade. Je kunt er eindeloos mee variëren. Ben je een vleeseter? Beleg de flammkuchen dan nog met een extra een plakje parmaham of stukjes gerookte kipfilet.
Stap 1: Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van het flammkuchendeeg.
Stap 2: Rol het deeg uit over een bakplaat met bakpapier. Je kunt het deeg in zijn geheel beleggen of alvast in drie delen snijden.
Stap 3: Smeer 5 el cottage cheese uit over de flammkuchen bodems. Snijd de champignon in plakjes en beleg de bodems met champignons, de aspergetips en doperwten.
Stap 4: Bak nu de flammkuchen in de oven in 10-15 minuten gaar en krokant.
Stap 5: Haal de flammkuchen uit de oven en garneer vervolgens met rucola, walnoten en balsamico siroop.