Wat is een lactose-intolereantie? Lactose is een disacharide (koolhydraatvorm) die van nature voorkomt in melk(producten). Lactose wordt in de darmen
Loopband
Een loopband is een populair apparaat dat in de sportschool vaak bezet is. Dit is niets voor niets het geval, want een loopband is een handig
Leptine
Wat is leptine? Leptine staat vooral bekend als het verzadigingshormoon. Oftewel hoe meer van dit hormoon in het bloed voorkomt, des te meer
L-Lysine
Wat is L-Lysine? L-Lysine, of lysine, is één van de essentiële aminozuren uit voeding. Het speelt een belangrijke rol bij de volgende processen:
Lenigheid
De definitie van lenigheid is de bewegingsmogelijkheid van een gewricht waarover een spier of spiergroep loopt. Mensen die weinig bewegen en ouderen
L-histidine
Wat is L-histidine? L-histidine is onderdeel van de semi-essentiële aminozuren. Dit betekent dat het lichaam dit aminozuur zelf niet aanmaakt en deze
Leucine
Wat is leucine? Leucine is een aminozuur en valt in de categorie essentiële aminozuren. Dit betekent dat het lichaam dit aminozuur niet zelf kan
L-tyrosine
Wat is L-tyrosine? Tyrosine bestaat in twee vormen, namelijk L-tyrosine (natuurlijk) en D-tyrosine (onnatuurlijk). Als in dit artikel het begrip
L-methionine
L-methionine is onderdeel van de essentiële aminozuren. Dit wil zeggen dat het lichaam zelf geen methionine aan kan maken en deze stof zal dus via
L-cysteine
L-cysteine is een essentiële aminozuur dat voorkomt in onder andere maïs en vaak wordt toegevoegd aan brood en bakproducten. L-cysteine is een