Inloggen FIT Premium
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Bierbuik: bestaat het en hoe kom je er vanaf?

          Waarom afvallen vaak veel complexer in elkaar zit dan veel diëten ons doen geloven

          7 fitnessoefeningen voor hardlopers

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe doorbreek je een plateau?

          3 tips hoe je meer vooruitgang boekt in de sportschool

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Hoe nauwkeurig is het bijhouden van je voeding?

          Milieubewust eten? Kies je groente en fruit slim

          5 meest gestelde vragen over koffie

          Is het belangrijk om elektrolyten aan te vullen tijdens de inspanning?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT Premium
FIT.nl / Gezonde recepten / Eiwitrijke cheesecake
recept

Eiwitrijke cheesecake

Cheesecake, een lekkernij die zeer populair, maar erg zondig is. Masterchef Anneloes heeft een gezonde versie voor je die je heel makkelijk zelf maakt!
  • Ontbijt
  • 6 portie(s)
  • 30 minuten voorbereiding
  • 180 minuten kooktijd
  • 132 kilocalorieën per portie
  • 11.6 gram eiwitten
  • 18.7 gram koolhydraten
  • 1.7 gram vetten

Waardeer

(5 uit 1 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Blog

Proteine-cheesecake

Ingrediënten

  • 100 gram zachte Gedroogde vijgen
  • 30 gram Havermout
  • 12 gram Pb2 (gedroogde pindakaas)
  • 10 gram Agavesiroop
  • 1 tl Kaneel
  • 250 gram Magere franse kwark
  • 40 gram (vanille) Proteïne poeder
  • 4 blaadjes Gelatine
  • 100 gram Diepgevroren rood fruit

Benodigdheden

  • Keukenmachine / staafmixermolentje
  • Bakpapier

Bereidingswijze

Cheesecake, een lekkernij die vooral in Amerika erg populair is, maar welke je over de hele wereld kunt krijgen. En ook nog eens in vele verschillende soorten. Bijvoorbeeld een gebakken cheesecake, een cheesecake die je slechts op laat stijven in de koelkast, eentje die je vers bij de bakkerij haalt of een cheesecake gemaakt uit een pakje van de supermarkt. Maar nu is de vraag natuurlijk, kan dit ook gezond? Daar heb ik even rustig voor gezeten en ik heb eigenlijk de vier ongezonde producten uit de cheesecake weggelaten (suiker, boter, roomkaas en de koekbodem) en er iets extra’s aan toegevoegd: eiwitpoeder! Zo verander je het in een eiwitrijke en gezonde snack wat ideaal is voor sporters! Het kost misschien even wat voorbereiding, maar het zal zeker de moeite waard zijn!

  1. Knip uit het bakpapier rondjes ter grote van de bodem van de muffinvormpjes. Dit zorgt ervoor dat de bodem niet aan de vorm blijft plakken en je de cheesecakes gemakkelijk uit hun vorm kunt krijgen. Leg de rondjes bakpapier in de muffinvormpjes.
  2. Stop de vijgen (zonder steeltjes), de havermout, de pb2, de agavesiroop en de kaneel samen in de keukenmachine of het staafmixer molentje. Deze massa gaat de bodem vormen. Voeg wat water toe (begin met één eetlepel) totdat het een licht plakkerige massa is. Verdeel het vijgen mengsel over de zes muffinvormpjes en druk deze goed aan. Laat vervolgens 30 minuten opstijven in de vriezer en begin daarna pas met stap 3.
  3. Laat 3 van de 4 blaadjes gelatine weken in koud water. Mix de 250 gram magere kwark met het proteïne poeder tot een glad geheel en er geen klontjes meer in zitten. Laat een pannetje warm worden op het vuur en laat de gelatine met wat aanhangend vocht smelten. Roer vervolgens de gelatine door het kwark mengsel en verdeel over de 6 muffinvormpjes. Dit is het ‘cheese’ gedeelte. Laat het geheel één uur opstijven in de vriezer. Begin na het uur opstijven pas aan stap 4.
  4. Laat één blaadje gelatine weken in koud water. Zet een steelpannetje op het vuur en voeg de diepvries vruchten er aan toe. Laat dit koken totdat de vruchten uit elkaar vallen en prak dit met een vork wat fijner. Knijp het blaadje gelatine uit en voeg deze toe aan het fruit mengsel, haal de pan gelijk van het vuur. Verdeel het fruitmengsel over de 6 muffin vormpjes.
  5. Laat de cheesecakes minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Haal de cheesecakes uit hun vorm en bon appetit!

Tips:

  1. Het roodfruit kan vervangen worden door ieder soort diepvries fruit naar wens.
  2. De gelatine kan ook vervangen worden door het natuurlijke product agar agar.
  3. Heb je geen pb2? Vervang dit door gewone pindakaas. Let wel, je zal waarschijnlijk minder water nodig hebben om de massa plakkerig te maken.
Anneloes Beverwijk
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 14 juni 2016
Laatste update: 26 juni 2018
Ook om te smullen
  • Zoete zalm met Arabische rijst

    Zoete zalm met Arabische rijst

  • Yoghurtbars

    Yoghurtbars

  • Havermoutkoek met cranberry

    Havermoutkoek met cranberry

  • Bananenbrood met chocolade

    Bananenbrood met chocolade

Contact & adres:

Europaweg 8
9723 AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact