Ben je van plan een fitnessopleiding te volgen tot fitnessinstructeur of personal trainer? Lees hier wat er allemaal aan bod komt bij een dergelijke fitnessopleiding.
Inhoudsopgave
Goede basis
Met een fitnessdiploma A of B heb je een goede basis om als fitnessprofessional aan de slag te gaan. Je leert een aantal dingen, waaronder:
- Anatomie
- Inspanningsfysiologie
- Trainingsleer
- Praktijkbegeleiding
- Afnemen van testen
- Ervaring op een stageplek
Met deze basis ben je in staat om als coach of fitnessinstructeur sporters te begeleiden in een sportschool. Ik raad je aan om de theorie vooral te combineren met een praktijkstage in een sportschool zodat je meer feeling krijgt met het werk als fitnessinstructeur.
Trainingsleer
Tijdens een opleiding leer je onder andere de basis trainingsleer. Bijvoorbeeld welke spieren voor bepaalde bewegingen zorgen. En hoe kan het dat je spieren tijdens een sprint snel verzuurd raken?
Uitvoering
Naast een stuk theorie krijg je bij een gecertificeerde fitnessopleiding ook praktijkervaring mee. Bijvoorbeeld: hoe verloopt een intake en welke tests moet je allemaal uitvoeren voordat iemand gaat sporten? Daarnaast leer je fitnessschema’s opstellen zodat een sporter aan de slag kan in de sportschool. Bij een fitness B of personal training opleiding ga je verder in op de houding en specifieke trainingsmethoden.
Structuur: werkende volgens een erkende methode
Het mooie aan een fitnessdiploma is dat je kan terugvallen op erkende trainingsmethode. Als je werkt volgens de methodiek Fit!vak of NASM-methode ben je er zeker van dat je bewezen richtlijnen volgt. Het kost namelijk veel meer tijd om alles zelf uit te zoeken, in plaats van gerichte praktijk en theorieles die je krijgt bij een opleiding.
Bewijs kennis
Naast dat je veel leert, vergroot een diploma ook je kans op de banenmarkt. Het fitnessdiploma wordt als een standaard gezien binnen sport- en bewegingscentra. Het is het bewijs van vakkennis. Als je dit combineer met praktijkervaring en een goed netwerk, heb je zo een baan in het fitnesswereldje.
Geef een antwoord