Inloggen FIT Premium
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Bierbuik: bestaat het en hoe kom je er vanaf?

          Waarom afvallen vaak veel complexer in elkaar zit dan veel diëten ons doen geloven

          7 fitnessoefeningen voor hardlopers

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe doorbreek je een plateau?

          3 tips hoe je meer vooruitgang boekt in de sportschool

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Hoe nauwkeurig is het bijhouden van je voeding?

          Milieubewust eten? Kies je groente en fruit slim

          5 meest gestelde vragen over koffie

          Is het belangrijk om elektrolyten aan te vullen tijdens de inspanning?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT Premium
FIT.nl / Gezonde recepten / Romige vega(n) gnocchi
recept

Romige vega(n) gnocchi

Heb jij altijd al eens zelf gnocchi willen maken? Dan is dit makkelijke recept echt wat voor jou! Een echte Italiaanse showstopper.
  • Avondeten
  • 4 portie(s)
  • 20 minuten voorbereiding
  • 20 minuten kooktijd
  • 522 kilocalorieën per portie
  • 25 gram eiwitten
  • 75 gram koolhydraten
  • 15 gram vetten

Waardeer

(4.8 uit 4 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Voeding

Romige Vega Gnocchi gezonde recepten

Ingrediënten

  • 800 gram Zoete aardappel
  • 200 gram volkoren bloem
  • 1 Rode peper
  • 1 flinke hand Verse koriander
  • 500 gram kastanjechampignon
  • 400 gram Verse bladspinazie
  • 1 bosje Bosui
  • 1 blokje groentebouillon
  • 200 gram plantaardige kookroom light
  • 2 eetlepels plantaardige vloeibare margarine
  • 80 gram geraspte parmazaanse kaas

Benodigdheden

  • Magnetron
  • Koekenpan
  • Pan
  • Kom

Bereidingswijze

Heb jij altijd al eens zelf gnocchi willen maken? Dan is dit het perfecte recept voor jou, want zelf gnocchi maken is heel erg makkelijk! De basis bestaat uit slechts 3 ingrediënten en vervolgens kan je er iedere smaak aan toevoegen middels kruiden en specerijen (dit is uiteraard geheel vrijwillig). Daarnaast combineren we de gnocchi in dit recept met dé perfecte champignonroomsaus, die ook nog eens volledig vega(n) is. Dit is het ultieme bordje comfort food, dat toch gezond is. Daarnaast gaat dit recept absoluut punten scoren bij ieder diner. Of duik jij liever in dit bordje terwijl je een serie aan het bingewatchen bent, de keuze is aan jou!

Wil je dit gerecht vegan maken? Vervang dan de Parmezaanse kaas door een aantal eetlepels edelgistvlokken naar smaak, of laat de kaas helemaal weg.

Stap 1. Doe de zoete aardappelen met schil en al voor 10-12 minuten in de magnetron totdat ze helemaal zacht zijn (je kan de aardappelen ook schillen en koken als je geen magnetron hebt). Snijd doormidden en schep met een lepel de zoete aardappel uit zijn schilletje. Pureer dit fijn met een pureeknijper of een stamper.

Stap 2. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en de bosui in ringetjes. Doe een eetlepel vloeibare margarine (hier krijg je een beetje een botersmaak van) in een wokpan en bak de champignons mooi bruin en zacht.

Stap 3. Snijd de rode peper en koriander fijn en voeg toe aan de zoeteaardappelpuree. Voeg hier vervolgens de volkoren bloem en een flinke snuf zout aan toe en kneed tot een deeg. Strooi wat bloem op een schoon aanrechtblad en verdeel het deeg in 8 stukken, rol de 8 stukken in een lange rol en snijd in kleine hapklare stukjes. Maak de gnocchi niet rond, maar zorg dat je er even een beetje in knijpt in je hand, hierdoor houden ze de saus beter vast en zien ze er lekker rustiek uit.

Stap 4. Zet een pan met ruim kokend gezouten water op en voeg de gnocchi hier in 4 delen aan toe. De gnocchi-stukjes zijn klaar met koken als ze boven komen drijven. Herhaal dit tot alle gnocchi gekookt is. Verwarm ondertussen de andere eetlepel vloeibare margarine in een koekenpan en bak de gnocchi goudbruin.

Stap 5. Voeg de spinazie toe aan de wokpan totdat deze is geslonken. Voeg hier vervolgens de plantaardige kookroom aan toe met een scheutje van het kookvocht van de gnocchi om dit te verdunnen. Voeg vervolgens de bosui en het groentebouillonblokje toe. Laat dit 3 minuten inkoken en voeg als laatste de Parmezaanse kaas toe en een flinke snuf zwarte peper.

Stap 6. Schep de gebakken gnocchi door de saus en verdeel over 4 kommen. Garneer eventueel met wat extra Parmezaanse kaas en koriander. Buon Appetito!

Anneloes Beverwijk
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 12 augustus 2019
Laatste update: 18 september 2019
Ook om te smullen
  • Dikke pompoensoep

    Dikke pompoensoep

  • Frozen yoghurt bars

    Frozen yoghurt bars

  • Pastasalade honing mosterd

    Pastasalade honing mosterd

  • Mexicaanse salad jar

    Mexicaanse salad jar

Contact & adres:

Europaweg 8
9723 AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact