Ingrediënten
- 400 gram Oosterse wokgroente
- 275 gram Volkoren couscous
- 2 el Olijfolie
- 1 tl Ras el hanout (specerijenmengsel)
- 6 stuks Toma(a)t(en)
- 410 gram Kikkererwten
Benodigdheden
- Koekenpan
- Kookpan
Bereidingswijze
“Vervang minimaal 1x per week je vlees door peulvruchten is het advies van het Voedingscentrum om er voor te zorgen dat je minder vlees eet”. Met dit recept voor een vegetarische kikkererwtenstoof is dit geen probleem. Het gerecht is rijk aan veel groenten en vezels. Daarnaast bevat dit recept weinig verschillende ingrediënten en heb je het binnen 15 minuten op tafel! Ideaal als je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan, maar wel lekker en gezond wil eten.
- Bereid de volkoren couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Verhit de olijfolie in de koekenpan en voeg de wokgroente toe
- Bak deze 4 minuten en voeg de ras el hanout toe
- Snij de tomaat in blokjes en doe deze samen met de (uitgelekte) kikkererwten in de koekenpan
- Stoof het geheel nog 3 minuten, breng gewenst op smaak met peper
- Verdeel de couscous over de borden, schep de kikkererwtenstoof erbij
- Eet smakelijk! 🙂