Inloggen FIT Premium
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Bierbuik: bestaat het en hoe kom je er vanaf?

          Waarom afvallen vaak veel complexer in elkaar zit dan veel diëten ons doen geloven

          7 fitnessoefeningen voor hardlopers

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Onderzoek: hip thrust vs squat voor grotere billen [update]

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe doorbreek je een plateau?

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Hoe nauwkeurig is het bijhouden van je voeding?

          Milieubewust eten? Kies je groente en fruit slim

          5 meest gestelde vragen over koffie

          Is het belangrijk om elektrolyten aan te vullen tijdens de inspanning?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT Premium
FIT.nl / Gezonde recepten / Vegan Gado Gado
recept

Vegan Gado Gado

Maak eenvoudig en snel de lekkerste Gado Gado. Hier het recept voor deze goedkope en gezonde klasssier uit de Indonesische keuken!
  • Lunch
  • 2 portie(s)
  • 5 minuten voorbereiding
  • 20 minuten kooktijd
  • 616 kilocalorieën per portie
  • 27,5 gram eiwitten
  • 75 gram koolhydraten
  • 26 gram vetten

Waardeer

(4.5 uit 2 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Niet gecategoriseerd

gado gado recept

Ingrediënten

  • 200 gram Tempeh
  • 2 porties Satémarinade FIT
  • 1 hele Rode paprika
  • 150 gram Peen Jullienne
  • 200 gram Sperziebonen
  • 40 gram Pinda’s
  • 60 ml. Satésaus (kant en klaar)
  • 3 el. Ketjap
  • 100 gram Zilvervliesrijst
  • 1/2 el. Tamarinde
  • 1/2 Limoen
  • 1/2 tl. Chilipoeder
  • 1/2 tl. Knoflookpoeder

Benodigdheden

  • Spatel
  • Koekenpan
  • Wokpan
  • Steelpan
  • Maatbeker

Bereidingswijze

Tegenwoordig verspillen mensen kilo’s aan voedsel: restjes worden meteen weggegooid. Zo zonde, terwijl het zo makkelijk te voorkomen is! Het altijd inventieve Azië heeft hier een eeuwenoude oplossing voor: Gado Gado! Dit traditionele Indonesische recept is namelijk juist bedoeld voor het opmaken van restjes. Je vermoedt het al: heel makkelijk te maken en lekker goedkoop. En de smaak? Die is ook nog eens fantastisch! En last but not least: dit recept voor Gado Gado is 100% vegan. Milieubewust zijn was nog nooit zo easy en cheap 😉

Stap 1. Meet en weeg alle ingrediënten af. Zet alvast een pannetje water op met de zilvervliesrijst en de sperziebonen.

Stap 2. Snijd de tempeh in blokjes van 1 bij 1 cm en marineer daarna de tempeh met het FIT-recept voor saté marinade. Kneed de marinade goed in, dan trekt de marinade dieper in de tempeh. Geen zin in tempeh? Maak dan je Gado Gado met 200 gram kippendij of vega kipstuckjes. Pas dan wel even de voedingswaarden aan!

Stap 3. Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes van 0,5 cm.

Stap 4. Verwarm in een pannetje de satésaus en voeg er direct het sap van de halve limoen, de overige kruiden en de tamarindepasta eraan toe. Dit maakt een wereld van verschil als je het vergelijkt met die saaie doorsnee satésaus uit een pakje! Roer goed door. Laat daarna op een laag vuurtje pruttelen.

Stap 5. Bak de tempeh met de olie van de marinade in een koekenpannetje op middellaag vuur goudbruin. Dit duurt ongeveer 8 minuten. Keer de tempeh op de helft van de tijd even om.

Stap 6. Giet de rijst en de sperziebonen af. Je kan er voor kiezen om het even koud te laten worden in de koelkast. Dit duurt 30 minuten, maar het hoeft dus niet als je het gewoon lekker warm wilt opdienen. Mix de rijst en de sperziebonen met de gesneden paprika, de peen jullienne, de tempeh en serveer dit op een bord of in een ondiepe kom. Schenk er de satésaus over heen en maak af met een paar lekkere krokante pinda’s.

Eet smakelijk!

Laura Bunschoten
Auteur: Laura Bunschoten, ChefFIT-chef
Gepubliceerd: 17 december 2019
Laatste update: 18 april 2022
Ook om te smullen
  • Pompoen zoete aardappel frittata

    Pompoen zoete aardappel frittata

  • Thaise groene curry met rijst

    Thaise groene curry met rijst

  • Kaaskoekjes

    Kaaskoekjes

  • Zeeboter

    Zeeboter

Contact & adres:

Europaweg 8
9723 AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact