Ingrediënten
- 3 el. Pijnboompitten
- 2 el. Parmezaanse kaas
- 1 teen Knoflook
- 100 gram Boerenkool
- Sap van een halve Citroen
- 1,5 el. Olijfolie
- Snuf Peper en Zout
Benodigdheden
- Pan
- Blender of foodprocessor
Bereidingswijze
Noem het fusion cuisine, of gewoon super lekker: boerenkoolpesto van Hollandse bodem. Het beste van twee werelden als je het ons vraagt!
De structuur, kleur en smaak van boerenkool leent zich natuurlijk uitstekend voor een pesto. En dat maakt dat je voor dit recept verder weinig andere smaakmakers nodig hebt. Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten voor dit easy en snelle recept voor boerenkoolpesto al gewoon in huis.
Maak het recept makkelijk vegan door de Parmezaanse kaas te vervangen voor edelgist. Of laat de kaas simpelweg achterwege.
Stap 1. Verwarm een pannetje op middelhoog uur om hier de pijnboompitten in te roosteren, en doe hier geen olie in. Rooster in ongeveer 3 minuten zodat de pijnboompitten lichtbruin kleuren. Doe ze vervolgens in de foodprocessor.
Stap 2. Gebruik hetzelfde pannetje om de boerenkool in te bakken. Verwarm eerst 1 el olie in de pan op middelhoog vuur. Pers dan de knoflook uit in de pan en doe hier de boerenkool bij. Roerbak in 3 tot 5 minuten gaar. Voeg de boerenkool dan bij de pijnboompitten.
Stap 3. Doe nu ook de rest van de ingrediënten in de foodprocessor en draai tot een fijne boerenkoolpesto.
Tip: Beleg je broodje, bruschetta of cracker boerenkoolpesto met een plakje kipfilet voor extra eiwitten zoals op de foto. Of ga voor een vega lunch met geitenkaas en walnoten. Liever vegan? Plakjes stevige tofu is er ook lekker bij! Pesto is ook heerlijk bij een dinerrecept, zoals pasta of salade.
Liever een klassieke pesto? Check dan onze andere recepten voor pesto en vegan rucolapesto.