Ingrediënten
- 140 gram Volkoren pasta
- 60 - 90 gram Parmezaanse kaas
- 1 hele (circa 300 gram) Aubergine
- 1 hele smalle (circa 300 gram) Courgette
- 1 hele (circa 150 gram) Gele paprika
- 2 el. Verse pesto
- 4 tl. Provençaalse kruiden
- 4 tl. Oregano
- 1 tl. Zwarte peper
- Voor koken Water
- 2 - 4 el. Olijfolie
- 12 stuks Cherrytomaatjes
- 2 gram Zout
Benodigdheden
- Spatel
- Vergiet
- Koekenpan
- Theedoek
- Maatbeker
- Kookpan
Bereidingswijze
Zoek met dit overheerlijke bord pasta de hangmat op, lay down & enjoy… Ook geschikt wanneer je voor je vrienden kookt. Dankzij de smaaksensatie van alle verse ingrediënten maak je indruk op al je gasten!
Stap 1: Weeg en meet alle ingrediënten af. Zet alvast een pan met water op voor de pasta en kook de pasta volgens de verpakking.
Stap 2: Verwijder de zaadlijsten uit alle groenten. Snijd daarna de groenten in stukjes en bak de groenten beetgaar in 2 el. olijfolie en in de kruiden. Je kan checken of je groenten beetgaar zijn door er een cocktailprikker doorheen te steken. Ga je er vloeiend door? Dan zijn de groenten gaar. Voel je weerstand? Bak ze dan nog iets langer.
Stap 3: Giet de pasta af en doe deze weer terug in de pan. Voeg er de groenten aan toe. Het vuur boven deze pan nu uit zetten.
Stap 4: Mix het geheel met de 2 el. pesto en eventueel nog 1 extra el. olijfolie per portie.
Stap 5: Serveer in een bord en top af met de Parmezaanse kaas. Voor een extra textuur is het heerlijk om er een paar fijngehakte walnoten eraan toe te voegen.