FIT.nl mobile logo
Inloggen FORUM
  • Terug
  • Artikelen
  • Gratis tools
    • Gratis voedingsschema
    • Gratis fitnessschema
    • FIT-podcast
    • Begrippen
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Oefeningen
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over fitness, voeding en afvallen

  • 🏆 Website van het jaar 2019
  • ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Trustpilot 9,6 / 10
  • 🔬 Team van coaches en wetenschappers
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Conditie
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          5 redenen waarom je niet te snel moet afvallen

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Kom je aan van te weinig slaap?

          Bierbuik: bestaat het en hoe kom je er vanaf?

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          Trainingsmaskers, zin of onzin?

          Cardio: alle belangrijke informatie

          Je slaap meten. Wat heb je er aan?

          Onderzoek: ‘slechte slapers zijn minder aantrekkelijk’

          Hoe kan sporten je slaapkwaliteit beïnvloeden?

          Kun je een slaaptekort inhalen?

          Zorgt een training met losse gewichten voor een beter resultaat?

          Thuis sporten: 10 tips, video’s en gratis schema

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Hoeveel herhalingen moet ik doen met fitness?

          Voor jezelf leven of voor een ander: wat maakt gelukkiger?

          Wat is de invloed van mindset op je eetgedrag?

          11 tips om je dag positief en energiek te beginnen

          Hoe kleine stapjes tot grote resultaten kunnen leiden

          Is honing gezond?

          Koolhydraatarm ontbijt en lunch: tips en recepten 

          Onze 10 lekkerste recepten met havermout

          Wat zijn goede plantaardige bronnen van omega 3?

          Heb ik als sporter een vitaminepil nodig?

          Wat zijn de voor- en nadelen van creatine?

          Betere sportprestaties door exogene ketonen?

          Rode peperextract: het nieuwe wondermiddel voor meer spierkracht?

  • Gratis tools
    • Gratis voedingsschema
    • Gratis fitnessschema
    • FIT-podcast
    • Begrippen
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Oefeningen
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT FORUM
FIT.nl / Gezonde recepten / Phanaeng curry
recept

Phanaeng curry

Vandaag op het menu: Phanaeng curry. Een echte uitdaging, omdat je de currypasta zelf maakt! Kost iets meer tijd, maar het is veel lekkerder en gezonder!
  • Avondeten
  • 4 portie(s)
  • 20 minuten voorbereiding
  • 30 minuten kooktijd
  • 424 kilocalorieën per portie
  • 31 gram eiwitten
  • 42 gram koolhydraten
  • 11 gram vetten

Waardeer

(5 uit 1 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Antwoord annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Geen categorie

Phanaeng curry

Ingrediënten

  • 200 gr Witte rijst
  • 280 gr Kip
  • 1/2 blikje Baby maïs
  • 1/2 Flespompoen
  • 1 Aubergine
  • 20 gr Pinda’s
  • 2 el Phanaeng currypasta
  • 125 ml Go Tan kokosmelk
  • Vissaus, naar smaak

Benodigdheden

Bereidingswijze

Vandaag op het menu: Phanaeng curry. Een echte uitdaging, omdat je de currypasta zelf kunt maken! Kost iets meer tijd, maar het is zoveel lekkerder en gezonder dan de currypasta’s uit de supermarkt dat dat het meer dan waard is. Maak indruk op je gasten met dit recept dat echt niet te vergelijken is met een curry op basis van een boemboe uit de supermarkt. Let op: maak de currypasta voor je aan het recept begint. 

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  2. Zet nog een pan water op en kook hierin alvast de pompoen. Wanneer je een flespompoen gebruikt is het niet noodzakelijk de schil te verwijderen. Kook de pompoen totdat deze bijna gaar is en zet apart.
  3. Zet een grote wok- of hapjespan op middelhoog vuur.
  4. Doe de helft van de kokosmelk in de hete pan en verwarm deze totdat er een olieachtige laag ontstaat.
  5. Voeg je zelfgemaakte currypasta toe en blijf roeren.
  6. Voeg na een paar minuten de kip in blokjes toe. Bak deze ongeveer 4 minuten, voeg dan de rest van de kokosmelk toe.
  7. Voeg nu de groentes (de gekookte pompoen, babymais en aubergine) toe.
  8. Voeg vissaus naar smaak toe. Niet te veel, want de smaak is erg sterk.
  9. Kook totdat de groentes gaar zijn, voeg eventueel nog wat water toe.
  10. Maak af met de pinda’s, kaffir lime blaadjes, vers gesneden chili, limoen en eventueel wat paksoi en taugé. Eet smakelijk!

Optioneel om er bij te serveren:

  • verse pepertjes
  • kaffir lime (limoenblad, te vinden in de toko)
  • limoen
  • paksoi
  • taugé

Eet smakelijk!

Auteur: Redactie FIT.nl , MSc.Redactie van FIT.nl
Gepubliceerd: 17 mei 2016
Laatste update: 26 juni 2018
Ook om te smullen
  • Blueberry protein cheesecake

    Blueberry protein cheesecake

  • Geroosterde kikkererwtensnack

    Geroosterde kikkererwtensnack

  • Knäckebröd met eiersalade

    Knäckebröd met eiersalade

  • Italiaanse tosti

    Italiaanse tosti

Contact & adres:

Europaweg 8
9723AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact