Ingrediënten
- 300 gram kruimige Aardappelen
- 390 gram Kippendij
- 1 el. Harissa
- 2 el Olijfolie
- 300 gram Wortel(s)
- 200 gram doperwten diepvries
- snufje Peper en Zout
- 2 tl. Provençaalse kruiden
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
Een ovenschotel, of ook wel traybake, is een ideale manier om snel een heerlijk gerecht op tafel te zetten. In dit recept kook je de aardappelen eerste zelf. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voorgekookte aardappelpartjes te kopen. Scheelt werk! nog een tip: Heeft jouw oven een grillfunctie? Gebruik deze de laatste 10 minuten voor een krokanter stukje kip!
- Aardappels goed schoonboenen en in grote stukken snijden. Kook de aardappeltjes 5 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
- Laat de doperwten ontdooien en snijd de wortelen in plakjes.
- Giet de aardappels af en bestrooi/meng met 1 eetlepel olie, de provinciaalse kruiden en een snufje zout.
- Meng de harissa met de olie en marineer hiermee de kippendij, bak dit kippendij kort in de pan. (niet gaar, het gaat nog de oven in!)
- Voeg alle ingrediënten toe aan de ovenschaal.
- Zet de schaal in de oven voor 35 minuten en eet smakelijk!