Ingrediënten
- 500 gram Aardappelen
- 300 ml Melk
- 300 gram Kip
- 2 el Olijfolie
- 2 el Knoflookpoeder
- 2 el Italiaanse kruiden
- 300 gram Wortel(s)
- 200 gram doperwten diepvries
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
Ben jij ook zo gek op ovenschotels? Helaas worden deze vaak gemaakt met pakjes en zakjes die minder gezond zijn. Bij dit recept heb je geen zakjes nodig maar kruid je je maaltijd zelf. Lekker makkelijk met aardappel, een klassieker! Veel lekkerder, gezonder en goedkoper. Probeer het zelf maar eens. Vega? Vervang de kip voor een vegetarische of vegan kipvervanger!
- Kook de aardappelschijfjes in de melk voor 15 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
- Kook de doperwten gaar.
- Meng de olie, knoflook en kruiden en bak deze gaar.
- Snijd de wortelen in plakjes en meng deze met de gekookte aardappelen, zonder de melk.
- Maak een laagje van de wortelen met de aardappelen in een ovenschaal, doe hier de kip overheen overheen en bedek met nog een laag aardappel, doperwten en wortel.
- Giet de melk over het gerecht en voeg nog wat Italiaanse kruiden toe.
- Zet de schaal in de oven voor 35 minuten en eet smakelijk!