Ingrediënten
- 2 ronde Aubergine
- 250 gram Cherrytomaatjes
- verse Basilicum
- 2 teentjes Knoflook
- 2 bollen Mozzarella
- 2 tl. pizzakruiden
- 4 el. Olijfolie
Benodigdheden
- Oven
Bereidingswijze
Zin in een gezonde pizza? Deze aubergine mini pizza’s maak je in een handomdraai! Even in de oven en direct op tafel!
Stap 1. Verwarm de over op 180 graden. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 centimeter. Leg de plakken aubergine op een bakplaat met bakpapier.
Stap 2. Pers of hak de knoflook fijn. Meng deze met de olijfolie en de pizzakruiden. Bestrijk de oliemix vervolgens over de plakken aubergine. Doe ze ongeveer 15 minuten in de oven totdat ze een mooie lichtbruine kleur krijgen.
Stap 3. Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwartjes, de mozzarella in plakjes en hak de basilicum fijn. Haal de aubergine uit de oven en beleg deze met alle ingrediënten. Bak de aubergine pizza’s daarna nog 5-8 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is. Haal de mini pizza’s uit de oven en serveer eventueel met nog wat verse blaadjes basilicum.
Enjoy!
P.s.: Hier vind je meer koolhydraatarme recepten!