Inloggen FIT PRO
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Kun je plaatselijk vet verbranden?

          Wat is de beste methode om vet te verbranden?

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Krachttraining voor betere hardloopprestaties

          Fit op wintersport: welke oefeningen zijn goed?

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Feit of fabel: mogen je knieën voorbij je tenen?

          Welke bench press variatie is het beste? [Onderzoek]

          Train je met de incline bench press meer de bovenkant borst?

          Onderzoek: hip thrust vs squat voor grotere billen [update]

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Onderzoek: meer kans op de datingmarkt? Overdrijf niet met je spieren!

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Kom je sneller aan als je ’s avonds laat eet?

          Onderzoek: maakt de verdeling en timing van eiwitten uit voor je spieren?

          Wat zijn de voor- en nadelen van calorieën tellen?

          Sporten en de ramadan: hoe combineer je dit?

          Wat werkt beter: whey of caseïne voor het slapen gaan?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
InloggenFIT PRO
FIT.nl / Gezonde recepten / Bloemkool couscous
recept

Bloemkool couscous

Bloemkool couscous is super: het lijkt net gewone couscous, maar dan met veel minder calorieën en koolhydraten! Lees hier het recept!
  • Avondeten
  • 4 portie(s)
  • 10 minuten voorbereiding
  • 20 minuten kooktijd
  • 517 kilocalorieën per portie
  • 38 gram eiwitten
  • 68 gram koolhydraten
  • 13 gram vetten

Waardeer

(4.5 uit 2 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Blog

Bloemkool-couscous

Ingrediënten

  • 1 Bloemkool
  • 1 Rode paprika
  • 1 Gele paprika
  • 1 blik à 400 gram Doperwten
  • 1 Komkommer
  • 500 gram Kipfilet
  • 3 Lenteuitjes
  • 100 gram Jumborozijnen
  • 2 grote Uien
  • 1 Sinaasappel
  • sap van een halve Citroen
  • 3 el Honing
  • 3 el Olijfolie
  • 2 tl Kaneel
  • 2 tl Marokkaanse kruidenmix
  • 0.5 tl Zwarte peper

Benodigdheden

  • Magnetron
  • Keukenmachine / staafmixermolentje
  • Vergiet

Bereidingswijze

Hierbij een recept dat je de illusie geeft dat je een koolhydraatrijke couscousschotel eet; echter is de couscous vervangen door bloemkool! De structuur van het gerecht is hetzelfde, en evenals couscous neemt de bloemkool de smaken goed op. Toch eet je een maaltijd die lichter verteerbaar en minder calorierijk is! Zeker de moeite waard om dit een keer te proberen. Een heerlijk gerecht in een handomdraai gemaakt!

  • Snijd de bloemkool in roosjes en spoel ze goed af onder de kraan. Doe de bloemkool in het staafmixermolentje of in de keukenmachine en laat dit draaien totdat de bloemkool de structuur heeft van couscous. Stop de bloemkoolcouscous in een magnetronbestendige schaal en voeg hier 8 eetlepels water aan toe. Laat vervolgens 10 minuten op de hoogste stand van de magnetron warm worden. De bloemkool hoort nog een knapperige structuur te houden, hij moet dus niet helemaal gaargekookt worden.
  • Snipper de uien en snijd de kip in kleine stukjes. Bak de uien in 1 eetlepel olijfolie totdat deze glazig zijn. Voeg vervolgens de kip toe en laat deze 6 minuten bakken totdat de kip gaar is. Voeg 2 theelepels Marokkaanse kruidenmix toe en flink wat zwarte peper. De kip en de uien moet je ”overdreven kruiden”, omdat deze samen met de dressing de smaakmakers van het gerecht zijn.
  • Snijd de paprika’s, de komkommer en de bosui in kleine stukjes. Hak de jumobrozijnen fijn. Leeg het blik doperwten in een vergiet en spoel goed af onder de kraan. Doe de paprika’s, de komkommer. de bosui, de rozijnen, de doperwten, de gebakken kip en de bloemkoolcouscous in een grote saladekom en roer alles goed door elkaar.
  • Voor de dressing: mix 2 eetlepels olie met het sap van een halve citroen, het sap van een halve sinaasappel, de schil van een halve sinaasappel, 3 eetlepels honing, 2 theelepels kaneel en een flinke snuf zwarte peper. Roer de dressing goed door elkaar en pas aan naar smaak.
  • Giet de dressing over de bloemkoolcouscous, roer nogmaals kort door en het gerecht is klaar om te serveren!
Anneloes Beverwijk
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 18 juli 2016
Laatste update: 15 oktober 2019
Anneloes Beverwijk
Anneloes Beverwijk, MSc.
Masterchef
Onze Masterchef en fitnessfreak bereidt de gezondste gerechten speciaal voor jullie. Met 'clean eating' als levensmotto probeert Anneloes ieder guilty pleasure-recept om te toveren in de gezondere variant. Ze is zelf dagelijks te vinden in het krachthonk van de sportschool of buiten op haar hardloopschoenen. Daarnaast heeft Anneloes een mastergraad behaald in marketing. Check ook vooral haar Instagram voor pareltjes van recepten. Lees meer
Ook om te smullen
  • Rode linzensoep met zoete aardappel

    Rode linzensoep met zoete aardappel

  • Pasta kip pesto met groene groenten

    Pasta kip pesto met groene groenten

  • Gezonde Fro-yo met fruit

    Gezonde Fro-yo met fruit

  • Gezonde portobello hamburgers

    Gezonde portobello hamburgers

Contact & adres:

E: team@fit.nl
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact