Inloggen FIT PRO
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Kun je plaatselijk vet verbranden?

          Wat is de beste methode om vet te verbranden?

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Krachttraining voor betere hardloopprestaties

          Fit op wintersport: welke oefeningen zijn goed?

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Feit of fabel: mogen je knieën voorbij je tenen?

          Welke bench press variatie is het beste? [Onderzoek]

          Train je met de incline bench press meer de bovenkant borst?

          Onderzoek: hip thrust vs squat voor grotere billen [update]

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Onderzoek: meer kans op de datingmarkt? Overdrijf niet met je spieren!

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Hoeveel water of vocht moet ik drinken per dag?

          Kom je sneller aan als je ’s avonds laat eet?

          Onderzoek: maakt de verdeling en timing van eiwitten uit voor je spieren?

          Wat zijn de voor- en nadelen van calorieën tellen?

          Wat werkt beter: whey of caseïne voor het slapen gaan?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
InloggenFIT PRO
FIT.nl / Gezonde recepten / Zoete aardappel quiche
recept

Zoete aardappel quiche

Een gezonde quiche met minder vet dan de traditionele variant? Dan heeft Masterchef Anneloes een quiche van zoete aardappel voor je!
  • Avondeten
  • 6 portie(s)
  • 30 minuten voorbereiding
  • 50 minuten kooktijd
  • 435 kilocalorieën per portie
  • 33 gram eiwitten
  • 40 gram koolhydraten
  • 16 gram vetten

Waardeer

(5 uit 1 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Blog

Zoete-aardappel-quiche

Ingrediënten

  • 7 middelgrote Zoete aardappelen
  • 3 eetlepels Olijfolie
  • 1/2 theelepels Zwarte peper
  • flinke snuf Zout
  • halve theelepel Provençaalse kruiden
  • 4 Eieren
  • 200 gram Magere franse kwark
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 400 gram Kipfilet
  • 2 middelgrote Uien
  • 250 gram Champignons
  • 5 Lenteuitjes
  • 1 Rode paprika

Benodigdheden

  • Springvorm
  • Rasp

Bereidingswijze

Als je glutenintolerantie hebt is het vaak lastig om een quiche te eten, omdat deze bodem vaak wordt gemaakt van bladerdeeg of een ander tarweproducten. En dan hebben we het nog niet eens over het vetgehalte van het bladerdeeg. Al met al, een quiche is niet iets wat wekelijks op het menu komt te staan, ondanks het feit dat een quiche een heerlijk gerecht is. En een verse warme quiche uit de oven doet het altijd goed bij gasten. Hierbij een basisrecept met een vulling die ik zelf heerlijk vind en die bovendien makkelijk is te vervangen voor ieder zijn eigen ingrediënten naar keuze.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappelen en rasp deze met een fijne rasp. Meng de geraspte zoete aardappel met 2 eetlepels olijfolie en een flinke snuf zwarte peper, zout en Provençaalse kruiden. Druk de fijn geraspte zoete aardappel in de taartvorm en verdeel deze gelijkmatig in de vorm. De zoete aardappel laag mag niet te dik zijn, anders wordt deze niet hard, je kunt dan beter met de overgebleven zoete aardappel een nieuwe taartvorm vullen.
  2. Zet de taartvorm in de oven en bak de zoete aardappelkorst in 20 minuten goudbruin.
  3. Snijd voor de vulling de kipfilet in kleine stukjes, snipper de ui en snijd de champignons en de paprika fijn. Verhit één eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit de ui in 2 minuten glazig. Voeg de kip toe en bak deze in 5 minuten gaar. Voeg als laatste de champignons en de paprika toe en laat deze nog twee minuten meebakken. Giet het kip/groenten mengsel in een vergiet, zodat het overtollige vocht verdwijnt.
  4. Snijd de bosuien in kleine ringen. Mix de bosui, 75 gram Parmezaanse kaas, de kwark en de eieren in een kom. Voeg er vervolgens het kip/groenten mengsel aan toe en roer alles goed door elkaar.
  5. Vul de zoete aardappel korst met het natte mengsel en strooi de overgebleven 25 gram Parmezaanse kaas over de quiche. Bak de quiche in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
  6. Serveer met een heerlijke frisse salade!
Anneloes Beverwijk
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 8 juli 2016
Laatste update: 25 juni 2018
Ook om te smullen
  • Masala Meatballs

    Masala Meatballs

  • Pizza kip

    Pizza kip

  • Kipsalon gezond

    Kipsalon gezond

  • Vegan moussaka

    Vegan moussaka

Contact & adres:

E: team@fit.nl
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact