Ingrediënten
- 200 gram Kikkererwtenmeel
- 2 tl. Gemalen komijnzaad
- 2 el. Olijfolie
- halve tl. Zout
Benodigdheden
- Oven
- Bakpapier
- Deegroller
Bereidingswijze
Chick pea chips: het bekt niet alleen lekker maar smaakt ook nog eens top! Met dit recept voor kikkererwtenchips maak je een Midden-Oosterse snack die plantaardig is en ook nog eens een stuk eiwitrijker dan gewone chips.
Liever nóg slankere chips? Ga voor dit recept voor skinny chips van appel. Of maak ze allebei natuurlijk!
Stap 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het kikkererwtenmeel samen met de komijn en het zout in een kom.
Stap 2. Voeg de olijfolie en 75 ml water toe en mix het geheel met je handen tot een deegbal.
Stap 3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het deeg met een deegroller uit. Voor krokante chips rol je het deeg zo dun mogelijk uit. Dit gaat het makkelijkste door het deeg tussen twee vellen bakpapier uit te rollen. Snijd de chips in driehoekjes of vierkantjes voordat ze de oven in gaan.
Stap 6. Bak de chips in 12-15 minuten krokant.
Stap 7. Breek de chips op de snijlijnen en bestrooi met wat extra zeezout en eventueel dukkah of andere kruiden. Serveer met een zelfemaakte hummus, tapenade of een dip naar keuze.