Ingrediënten
- 1 Rijstwafels
- halve Avocado
- 1 vers Ei
- witte wijn azijn
- 20 gram Zoete pompoen hummus
- snufje Peper en Zout
Benodigdheden
- Spatel
- Steelpan
Bereidingswijze
Wil je een tussendoortje maken met een luxe uitstraling? Probeer dan eens deze rijstwafels met een gepocheerd eitje! De lopende dooier van je gepocheerde ei fungeert tegelijkertijd als een saus, en dat maakt samen met de avocado en hummus dit tussendoortje hemels. Heb je vragen of opmerkingen over het recept? Laat dan hieronder even een berichtje achter.
- Vul een diepe steelpan met water en witte wijn azijn en breng dit aan de kook, draai vervolgens het vuur zachtjes, zodat er alleen nog kleine belletjes te zien zijn. Breek het eitje in een kom. Maak met de spatel een draaikolk in de steelpan en laat vervolgens in het midden van de draaikolk het eitje glijden. Breng opnieuw aan de kook tot er weer kleine belletjes verschijnen. Kook het ei 3 minuten, zodat het eiwit gegaard is en het eigeel zacht. Haal het ei na de kooktijd uit het water met een spatel met gaatjes en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de halve avocado in kleine reepjes. Besmeer de rijstwafel met de hummus, leg hier de plakjes avocado bovenop en vervolgens het gepocheerde ei. Maak af met peper, zout en cayenne peper naar smaak.