Inloggen FIT Premium
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Bierbuik: bestaat het en hoe kom je er vanaf?

          Waarom afvallen vaak veel complexer in elkaar zit dan veel diëten ons doen geloven

          7 fitnessoefeningen voor hardlopers

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Onderzoek: hip thrust vs squat voor grotere billen [update]

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe doorbreek je een plateau?

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Hoe nauwkeurig is het bijhouden van je voeding?

          Milieubewust eten? Kies je groente en fruit slim

          5 meest gestelde vragen over koffie

          Is het belangrijk om elektrolyten aan te vullen tijdens de inspanning?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT Premium
FIT.nl / Gezonde recepten / Glutenvrije pompoengeitenkaastaart
recept

Glutenvrije pompoengeitenkaastaart

Bekijk hier het lekkere recept voor de glutenvrije pompoengeiktenkaastaart. Masterchef Anneloes legt uit hoe je het zelf maakt.
  • Avondeten
  • 4 portie(s)
  • 30 minuten voorbereiding
  • 30 minuten kooktijd
  • 521 kilocalorieën per portie
  • 14 gram eiwitten
  • 184,2 gram koolhydraten
  • 21,9 gram vetten

Waardeer

(5 uit 2 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Blog

Glutenvrije-pompoengeitenkaastaart-recept

Ingrediënten

  • 175 gram Teffmeel
  • 50 milliter Olijfolie
  • 50 gram Honing
  • 50 milliter Ongezoete amandelmelk
  • 1 flinke theelepel Zout
  • 200 gr Zwarte bonen
  • beetje Zwarte peper
  • 2 à 3 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 Aubergine
  • 2 teentjes Knoflook
  • 3 (gesneden in halve ringen) Uien
  • halve Pompoen
  • 3 takjes (fijngesneden) Balsamico-azijn
  • 50 milliliter Zachte geitenkaas
  • 100 gram Medjoul dadels
  • 100 gram Verse bladspinazie
  • 3 Bouillonblokje(s)

Benodigdheden

  • Keukenmachine / staafmixermolentje
  • Springvorm
  • Bakpapier

Bereidingswijze

Het kost even wat meer tijd, maar dan heb je ook wat! De smaken van alle ingrediënten passen perfect bij elkaar en de knapperige bodem met de zachte vulling zijn een traktatie voor je mond. De combinatie van zachte geitenkaas en gedroogd fruit (zoals vijgen of dadels) is sowieso een klassieker en deze smaken passen dus ook perfect bij het zoetje die de pompoen heeft. Dit is echt een showstuk op tafel als je eens flink wilt uitpakken en je gasten of gezin wilt laten zien wat je in huis hebt op culinair gebied, maar het is ook nog eens super gezond!

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd een ronde cirkel uit het bakpapier ter grootte van de bodem van je bakvorm. Hierdoor weet je zeker dat je de taart makkelijk los krijgt.
  2. Meng alle ingrediënten van de bodem met elkaar, maar wacht nog met de amandelmelk. Voeg scheutje voor scheutje de amandelmelk toe tot er een soepele deegbal ontstaat. Rol het deeg uit tussen twee bakpapiertjes en bekleed de vorm hiermee. Bak het deeg eerst 10 minuten in het midden van de oven en vervolgens 5 minuten zonder de blindbak vulling, zodat de bodem ook een kleurtje krijgt!.
  3. Snijd de halve pompoen in kleine blokjes van 1 cm. Breng een halve liter water aan de kook met het bouillonblokje en kook de pompoen in 10 minuten gaar, tot een vork er makkelijk doorheen glijdt.
  4. Brand de aubergine op het vuur van je gaspit totdat deze is zwartgeblakerd. Haal vervolgens de zwartgeblakerde schil van de aubergine en pureer deze samen met 2 teentjes knoflook in het staafmixermolentje.
  5. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hier de rode ui in 10 minuten in bruin. Voeg vervolgens de fijngehakte rozemarijn toe en de balsamico-azijn, laat nog 5 minuten doorbakken. Voeg als laatste de spinazie toe tot deze is geslonken, en voeg zwarte peper naar smaak toe.
  6. Verdeel het auberginemengsel over de voorgebakken bodem, vervolgens de blokjes pompoen, dan het uien/spinaziemengsel en als laatste de geitenkaas en stukjes dadel.
  7. Bak in het midden van de oven af in 10 a 15 minuten, totdat de geitenkaas mooi bruin van kleur is. Serveer met een lekkere biefstuk en/of salade!
Anneloes Beverwijk
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 7 december 2019
Laatste update: 16 augustus 2022
Ook om te smullen
  • Pittige kipwrap

    Pittige kipwrap

  • Zoete pannenkoeken

    Zoete pannenkoeken

  • Spirulinasmoothie

    Spirulinasmoothie

  • Romige pasta met champignon en spinazie

    Romige pasta met champignon en spinazie

Contact & adres:

Europaweg 8
9723 AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact