Ingrediënten
- 50 gram Boekweitmeel
- 65 gram Sojamelk
- halve tl. Kurkuma
- snuf Zout
- 2 Eieren
- 150 gram Oesterzwammen
- 1 tl. Tomatenpuree
- halve el. hoisinsaus
- 50 gram Wortel(s)
- 50 gram Chinese kool
- 30 gram (gesneden) Rode kool
- 25 gram Taugé
- 100 gram Komkommer
- 1 Lente-ui
- 5 gram Verse koriander
- 1 tl. Sesamzaadjes
Benodigdheden
- Garde
- Wokpan
- Steelpan
- Rasp
- Pan
Bereidingswijze
Pannenkoeken zijn in feite een universeel gerecht. Naast de enorme variant die wij in ons land kennen, vind je ze in kleinere versies terug over de gehele wereld. Met dit recept nemen we een duik naar Azië. Met allerlei gezonde en ingrediënten is dit een gerecht waar je jezelf en anderen naar hartelust op mag trakteren!
Stap 1. Vul een pannetje met water en kook hierin een van de eitjes voor 7 minuten.
Stap 2. Maak eerst alle groenten klaar. Rasp 100 gram komkommer en 50 gram wortel grof. Snijd de Chinese kool in fijne repen en de korianderblaadjes fijn.
Stap 3. Scheur nu de oesterzwammen in fijne repen. Zet een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de oesterzwamrepen in 2 porties ieder in 10 minuten gaar. Bereid ondertussen het sausje van de oesterzwammen. Roer hiervoor ½ el hoisin, 1 tl tomatenpuree samen met 1 el water. Meng de saus met alle oesterzwammen en laat nog 5 minuten op laag vuur bakken.
Stap 4. Voor de pannenkoeken klop je 1 ei samen met 65 gram sojamelk los met een vork of garde. Voeg hier ½ tl kurkuma een goede snuf zout en 50 gram boekweitmeel aan toe en maak tot een glad mengsel. Bak de pannenkoekjes met een klein beetje olie in een pan op middelhoog vuur. Per pannenkoekje schep je 2 eetlepels mengsel in de pan en strijk deze goed uit zodat je dunne pannenkoekjes krijgt. Bak kort aan beide kanten en ga door met de volgende. Je haalt ongeveer 6 pannenkoekjes uit de mix.
Stap 5. Beleg de pannenkoekjes met alle verse groenten gevolgd door een schepje oesterzwammen. Garneer met koriander, lente-ui, sesamzaad en een partje gekookt ei.