Inloggen FIT Premium
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Bierbuik: bestaat het en hoe kom je er vanaf?

          Waarom afvallen vaak veel complexer in elkaar zit dan veel diëten ons doen geloven

          7 fitnessoefeningen voor hardlopers

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Onderzoek: hip thrust vs squat voor grotere billen [update]

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe doorbreek je een plateau?

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Hoe nauwkeurig is het bijhouden van je voeding?

          Milieubewust eten? Kies je groente en fruit slim

          5 meest gestelde vragen over koffie

          Is het belangrijk om elektrolyten aan te vullen tijdens de inspanning?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT Premium
FIT.nl / Gezonde recepten / Pastinaakfrietjes met visstoofpotje
recept

Pastinaakfrietjes met visstoofpotje

Bekijk hier het heerlijke recept voor pastinaakfrietjes met Pangasiusstoofpotje. Masterchef Anneloes legt uit hoe je het zelf maakt.
  • Avondeten
  • 2 portie(s)
  • 5 minuten voorbereiding
  • 30 minuten kooktijd
  • 589 kilocalorieën per portie
  • 38,6 gram eiwitten
  • 64,5 gram koolhydraten
  • 21,8 gram vetten

Waardeer

(5 uit 3 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Blog

Pastinaakfrietjes-met-Pangasiusstoofpotje

Ingrediënten

  • 1 grote Pastinaak
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • klein beetje Zwarte peper
  • klein beetje Provençaalse kruiden
  • 2 Pangasiusfilet
  • 1 grote Ui
  • 250 gram Champignons
  • 1 Rode paprika
  • 1 blik Tomatenblokjes
  • 1 flinke eetlepel Zwartepepersaus
  • 1 flinke theelepel Sambal
  • 1 Bosui

Benodigdheden

  • Garde

Bereidingswijze

Frietjes maken de ultieme makkelijke maaltijd; zo gehaald bij de snackbar en ook niet al te duur. Maar je kunt ook zelf overal frietjes van maken! Iedere stevige, wortel-achtige groente is geschikt om patat van te maken. Door zulke groentes in de juiste vorm te snijden tover je ze om in friet en binnen een half uur heb je ze op tafel, dat moet sneller zijn dan een ritje naar de snackbar (inclusief de wachttijd dan). Heerlijk om in dit pittige Pangasiusstoofpotje te dippen. Deze vergeten groente zal gegarandeerd de nieuwe favoriet worden thuis!

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schrob de pastinaak schoon met een schuursponsje, de schil dus niet verwijderen. Verwijder beide uiteindes en snijd in plakken van een halve centimeter dik. Snijd vervolgens in dikke frieten van 1.5 tot 2 centimeter. Stop de frieten in een kom samen met 1 eetlepel olijfolie en een flinke hoeveelheid zwarte peper en Provençaalse kruiden. Hussel alles goed door elkaar en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de frieten in ± 25 a 30 minuten goudbruin en gaar en keer na de helft van de baktijd alles om.
  2. Snipper ondertussen de ui fijn en snijd de champignons en de paprika in kleine stukjes. Verhit de eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui in 3 minuten. Voeg vervolgens de paprika en de champignons toe en bak dit zo’n twee minuten mee.
  3. Snijd ondertussen de Pangasiusfilets in kleine reepjes. Voeg het blik tomatenblokjes toe aan de pan, samen met de flinke theelepel sambal en een flinke eetlepel zwartepepersaus. Roer alles goed door en verdeel hier vervolgens de reepjes Pangasius over. Doe een deksel op de pan en laat de vis in zo’n 10 minuten gaarstomen.
  4. Snijd de beide uiteindes van de bosui af en snijd de rest in fijne ringetjes. Roer het stoofpotje nog een keer goed door en serveer in een kommetje. Verdeel de ringetjes bosui over het stoofpotje en leg daarnaast de frietjes. Om je vingers bij af te likken!
Anneloes Beverwijk
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 16 juli 2016
Laatste update: 11 februari 2020
Ook om te smullen
  • Frisse quinoasalade met kip

    Frisse quinoasalade met kip

  • Gevulde appeltjes met noten

    Gevulde appeltjes met noten

  • Pompoen zoete aardappel frittata

    Pompoen zoete aardappel frittata

  • Herfstige flatbreads

    Herfstige flatbreads

Contact & adres:

Europaweg 8
9723 AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact