Inloggen FIT PRO
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Kun je plaatselijk vet verbranden?

          Wat is de beste methode om vet te verbranden?

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Krachttraining voor betere hardloopprestaties

          Fit op wintersport: welke oefeningen zijn goed?

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Train je met de incline bench press meer de bovenkant borst?

          Onderzoek: hip thrust vs squat voor grotere billen [update]

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Onderzoek: meer kans op de datingmarkt? Overdrijf niet met je spieren!

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Kom je sneller aan als je ’s avonds laat eet?

          Onderzoek: maakt de verdeling en timing van eiwitten uit voor je spieren?

          Wat zijn de voor- en nadelen van calorieën tellen?

          Sporten en de ramadan: hoe combineer je dit?

          Wat werkt beter: whey of caseïne voor het slapen gaan?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
InloggenFIT PRO
FIT.nl / Gezonde recepten / Pittige groene viscurry met mango
recept

Pittige groene viscurry met mango

Bekijk hier het recept voor de pittige groene viscurry met mango! Dit is een heerlijk avondeten van masterchef Anneloes. Maak het gelijk zelf!
  • Avondeten
  • 2 portie(s)
  • 5 minuten voorbereiding
  • 15 minuten kooktijd
  • 398 kilocalorieën per portie
  • 34,7 gram eiwitten
  • 41 gram koolhydraten
  • 10,1 gram vetten

Waardeer

(5 uit 2 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Blog

viscurry mango

Ingrediënten

  • 350 gram Pangasiusfilet
  • 400 gram Champignons
  • 1 Rode paprika
  • Halve Courgette
  • 3 Bosui
  • Halve geschilde Mango
  • 100 milliliter Alpro rice cuisine
  • 75 gram Koh Thai groene curry pasta
  • snufje Zwarte peper
  • kleine eetlepel Olijfolie

Benodigdheden

  • Wokpan

Bereidingswijze

Aziatische gerechten zijn echte smaakbommen! Dit komt doordat veel van deze gerechten focussen op het algehele mondgevoel, oftewel bitter, zuur, zoet en zout. Doordat alle smaakpapillen worden geprikkeld, krijg je een heel voldaan gevoel na het eten van zo’n gerecht. En het fijne van een curry is dat het heel gemakkelijk te maken is! Een ideaal eenpansgerecht, je hebt minder tijd nodig en je hebt minder afwas, maar juist de volle smaak. Uiteraard kun je een curry pasta ook zelf maken, maar op een doordeweekse avond mag je het ook simpel houden, door een kwalitatief potje curry pasta te gebruiken. Zo combineer je verse ingrediënten met een smaak boost uit een potje, en dat zorgt voor een super snel resultaat!

  1. Snijd de paprika, courgette en de champignons in kleine reepjes en snijd de bosui in dunne ringetjes. Snijd de pangasius filets in de lengte doormidden en vervolgens in grove stukken.
  2. Verhit de eetlepel olijfolie in een wok en voeg hier de curry pasta aan toe. Laat dit even een minuutje garen en voeg vervolgens de Alpro rice cuisine toe.
  3. Voeg nu de paprika, courgette en champignons toe en laat dit op hoog vuur 3 minuten garen. Draai het vuur nu helemaal laag en verdeel de stukjes pangasius over de groenten. Besprenkel de vis met wat versgemalen zwarte peper en laat dit in 7 minuten gaar stomen met een deksel op de wok.
  4. Wanneer de vis gaar is kunnen de ringetjes bosui en de mango toegevoegd worden. Roer het geheel nog een keer voorzichtig door, zodat de vis niet uit elkaar valt.
  5. Verdeel de heerlijke viscurry over twee borden, en serveer het direct of met wat zilvervliesrijst. Voor wat extra pit zou je ook nog een rood pepertje toe kunnen voegen!
Jeroen van der Mark
Auteur: Jeroen van der Mark, MSc.Onderzoeker en coach
Gepubliceerd: 15 juli 2016
Laatste update: 15 augustus 2019
Jeroen van der Mark
Jeroen van der Mark, MSc.
Onderzoeker en coach
Jeroen van der Mark is coach en onderzoeker van FIT.nl. Hij heeft zowel een universitaire als coachingsopleiding afgerond. De afgelopen jaren heeft hij duizenden mensen online en face to face succesvol geholpen om meer uit hun sport en leven te halen. Zijn passie is de wetenschap achter leefstijl, voeding en krachtsport uit te zoeken en te doceren via video's, podcast & artikelen op FIT.nl. Verder is hij schrijver van de (school)boeken de FIT Methode & SLANKER. Lees meer
Ook om te smullen
  • Gezonde chocoladepudding

    Gezonde chocoladepudding

  • Pasta met verse spinazie en kip

    Pasta met verse spinazie en kip

  • Japanse zalm met huid van crispy quinoa

    Japanse zalm met huid van crispy quinoa

  • Japanse tofu-spiesjes

    Japanse tofu-spiesjes

Contact & adres:

E: team@fit.nl
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact