Ingrediënten
- 2 stuks Aubergine
- 2 el Olijfolie
- 300 gram Mager rundergehakt
- 2 el Knoflookpoeder
- 1 el Kaneel
- 140 gram Tomatenpuree
- 250 gram Cherrytomaatjes
- 75 gram Feta
- 1 handje Peterselie
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Koekenpan
Bereidingswijze
Zin in een lekkere en vooral voedzame maaltijd? Dan moet je deze gevulde aubergines proberen. Ze hebben weinig voorbereidingstijd nodig. Terwijl de aubergines in de oven staan, kun jij andere dingen doen. Ideaal! Lekker om te serveren met zilvervliesrijst, aardappelen of couscous. Eet smakelijk!
p.s.: maak dit recept makkelijk vega door het gehakt te vervangen door de plantaardige variant, of ga voor linzen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de aubergines door de midden en snij kruislings in het vruchtvlees. Bestrooi deze met olijfolie en doe ze in de oven voor 30 minuten.
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak het gehakt rul, voeg de knoflook, kaneel en tomatenpuree toe en roer dit goed door.
- Haal de aubergine uit de oven en lepel ze uit. Doe het vruchtvlees bij het gehakt en meng dit goed.
- Vul de aubergines met het gehaktmengsel en leg ze in de ovenschaal.
- Verkruimel de feta over de aubergines en doe de ovenschaal in de oven voor 10 minuten.
- Bestrooi met de peterselie.
Eet smakelijk!