Ingrediënten
- 2 harde luxe speltbollen
- 1 blik tonijn in water
- 1 pot (230 gram uitlek gewicht) Doperwten
- 150 gram salsa saus hot
- 2 Eieren
- snuf Zwarte peper
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
Soms is er niets lekkerder dan de geur van brood, en al helemaal als deze ook nog eens een heerlijke vulling heeft. Lekker hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn en daarom heb je voor dit gerecht slechts 5 ingrediënten nodig! Niets hoeft gesneden te worden, het is een kwestie van mengen en dan doet de oven de rest van het werk! Simpel, smakelijk en het ziet er uit om door een ringetje te halen (wat wil een mens nog meer). Wil je iets extra toe voegen aan de vulling? Daar leent dit recept zich uitstekend voor, zo kan je de Speltbol precies laten smaken zoals jij dit wilt!
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de kapjes van de Speltbollen af en probeer zo veel mogelijk vulling uit de Speltbollen te halen, zodat alleen de harde korst over blijft.
- Laat de tonijn en de doperwten uitlekken en doe in een kommetje. Trek het brood wat je uit de binnenkant van de Speltbollen hebt gehaald in kleine stukken uit elkaar en voeg dit toe aan het kommetje samen met de salsa saus en een snuf zwarte peper.
- Splits de eieren en voeg de eiwitten toe aan het tonijn/doperwt mengsel en roer dit alles goed door elkaar heen.
- Vul de Speltbollen met het mengsel en druk goed aan, maak een klein kuiltje zodat de eidooier hier precies in past. Sprenkel hier nog een klein beetje zwarte peper overheen. Leg de Speltbollen in een ovenschaal en maak het brood en klein beetje vochtig met water (hierdoor wordt het brood extra krokant in de oven).
- Leg de kapjes van het brood (en eventueel de overgebleven vulling) naast de Speltbollen en bak in het midden van de oven in 12 minuten goudbruin en gaar. Bon appétit!