FIT.nl mobile logo
Inloggen FORUM
  • Terug
  • Artikelen
  • Gratis tools
    • Gratis voedingsschema
    • Gratis fitnessschema
    • FIT-podcast
    • Begrippen
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten zoek je hier!
  • Oefeningen
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over fitness, voeding en afvallen

  • 🏆 Website van het jaar 2019
  • ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Trustpilot 9,6 / 10
  • 🔬 Team van coaches en wetenschappers
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Conditie
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Kom je aan van te weinig slaap?

          Bierbuik: bestaat het en hoe kom je er vanaf?

          Feit of fabel: kom je aan van antipsychotica?

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          Trainingsmaskers, zin of onzin?

          Cardio: alle belangrijke informatie

          Je slaap meten. Wat heb je er aan?

          Onderzoek: ‘slechte slapers zijn minder aantrekkelijk’

          Hoe kan sporten je slaapkwaliteit beïnvloeden?

          Kun je een slaaptekort inhalen?

          Thuis trainen: 10 tips, video’s en gratis schema

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Hoeveel herhalingen moet ik doen met fitness?

          Hoe pak je de training weer op na een pauze?

          11 tips om je dag positief en energiek te beginnen

          Hoe kleine stapjes tot grote resultaten kunnen leiden

          Waar wordt een sterke eetgewoonte door beïnvloed?

          Hoelang duurt het aanleren van een gewoonte?

          Wat kun je het beste eten als je ziek bent?

          Kurkuma: ultiem gezond?

          Het ketodieet: de sleutel tot vetverlies?

          Zo gezond is quinoa! + onze top 5 recepten

          Betere sportprestaties door exogene ketonen?

          Rode peperextract: het nieuwe wondermiddel voor meer spierkracht?

          Verbetert het supplement beta-alanine je sportprestaties?

          Wat zijn de voor- en nadelen van creatine?

  • Gratis tools
    • Gratis voedingsschema
    • Gratis fitnessschema
    • FIT-podcast
    • Begrippen
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten zoek je hier!
  • Oefeningen
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT FORUM
FIT.nl / Gezonde recepten / Gevulde speltbol uit de oven
recept

Gevulde speltbol uit de oven

Ben je op zoek naar een makkelijk en snel te bereiden recept? Neem dat deze overheerlijke gevulde speltbol uit de oven.
  • Lunch
  • 2 portie(s)
  • 5 minuten voorbereiding
  • 12 minuten kooktijd
  • 555 kilocalorieën per portie
  • 43.5 gram eiwitten
  • 57.9 gram koolhydraten
  • 13.7 gram vetten

Waardeer

(5 uit 2 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Antwoord annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Geen categorie

speltbol

Ingrediënten

  • 2 harde luxe speltbollen
  • 1 blik tonijn in water
  • 1 pot (230 gram uitlek gewicht) Doperwten
  • 150 gram salsa saus hot
  • 2 Eieren
  • snuf Zwarte peper

Benodigdheden

  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

Soms is er niets lekkerder dan de geur van brood, en al helemaal als deze ook nog eens een heerlijke vulling heeft. Lekker hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn en daarom heb je voor dit gerecht slechts 5 ingrediënten nodig! Niets hoeft gesneden te worden, het is een kwestie van mengen en dan doet de oven de rest van het werk! Simpel, smakelijk en het ziet er uit om door een ringetje te halen (wat wil een mens nog meer). Wil je iets extra toe voegen aan de vulling? Daar leent dit recept zich uitstekend voor, zo kan je de Speltbol precies laten smaken zoals jij dit wilt!

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de kapjes van de Speltbollen af en probeer zo veel mogelijk vulling uit de Speltbollen te halen, zodat alleen de harde korst over blijft.
  3. Laat de tonijn en de doperwten uitlekken en doe in een kommetje. Trek het brood wat je uit de binnenkant van de Speltbollen hebt gehaald in kleine stukken uit elkaar en voeg dit toe aan het kommetje samen met de salsa saus en een snuf zwarte peper.
  4. Splits de eieren en voeg de eiwitten toe aan het tonijn/doperwt mengsel en roer dit alles goed door elkaar heen.
  5. Vul de Speltbollen met het mengsel en druk goed aan, maak een klein kuiltje zodat de eidooier hier precies in past. Sprenkel hier nog een klein beetje zwarte peper overheen. Leg de Speltbollen in een ovenschaal en maak het brood en klein beetje vochtig met water (hierdoor wordt het brood extra krokant in de oven).
  6. Leg de kapjes van het brood (en eventueel de overgebleven vulling) naast de Speltbollen en bak in het midden van de oven in 12 minuten goudbruin en gaar. Bon appétit!
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 22 november 2016
Laatste update: 10 oktober 2019
Ook om te smullen
  • Gezonde appelflappen

    Gezonde appelflappen

  • Kip-mango schotel

    Kip-mango schotel

  • Chocolade frambozenmilkshake

    Chocolade frambozenmilkshake

  • Vruchtenpannenkoekjes

    Vruchtenpannenkoekjes

Contact & adres:

Europaweg 8
9723AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact