Ingrediënten
- 450 gram Pompoen
- 2 tl. Kokosrasp
- 1 tl. Paprikapoeder
- 1/3 tl. Gemberpoeder
- 1/3 tl. Kardemonpoeder
- 1/4 tl. Knoflook
- 1/3 tl. Korianderpoeder
- 2 tl. Kaneel
- 1/3 tl. Kurkumapoeder
- 200 gram Tarwebloem
- 2 el. Suiker
- 1 Ei
- 75 ml. Ongezoete amandelmelk
- klein beetje bakboter
Benodigdheden
Bereidingswijze
Zin in een lekkere, makkelijke en voedzame pompoenpannenkoekjes? Deze bevatten maar liefst 225 gram groente per portie! Deze pannenkoekjes zijn van zichzelf hartig, maar door het toevoegen van maplesyrup of een andere zoete stroop zijn deze pannenkoekjes perfect in balans!
Stap 1. Weeg en meet alle ingrediënten af. Breng een grote pan water aan de kook en voeg de pompoen toe. Laat 10 min zachtjes doorkoken.
Stap 2. Giet de pompoen af en mix dit samen met alle kruiden en de amandelmelk in een blender tot een glad mengsel. Mix daarna in een kom het mengsel met de tarwebloem, de suiker en het eitje.
Stap 2. Verwarm op het vuur een koekenpan en bak de pannenkoekjes goudbruin. Let op! Klein zijn ze sneller gaar. De pannenkoekjes zijn wat dikker door de pompoen.