Ingrediënten
- 100 gram Amandelmeel
- 1 tl. Bakpoeder
- 2 Eieren
- 60 ml. Ongezoete amandelmelk
- 1 Citroen
- 1 tl. Suiker
- 1 el. Maanzaad
- snufje Zout
Benodigdheden
- Blender
Bereidingswijze
Pannenkoeken zijn tijdloze klassiekers, maar je moet er wel af en toe mee variëren wil je er je hele leven van kunnen genieten. Deze pannenkoekjes met maanzaad en citroen zijn een leuke afwisseling op de klassieke Hollandse versie, en nog koolhydraatarm ook.
Op zoek naar meer pannenkoekrecepten? Kijk naar deze recepten met yoghurt, pompoen of banaan!
Stap 1. Weeg 100 gram amandelmeel af en voeg samen met 1 tl bakpoeder en een snufje zout.
Stap 2. Voeg de natte ingrediënten bij elkaar en klop dit met een garde of vork door elkaar. Rasp de citroen.
Stap 3. Voeg alle ingrediënten behalve het maanzaad samen en meng tot een glad beslag. Voor een mooi egaal beslag kun je ook alle ingrediënten in de blender samen mixen. Roer als laatste 1 el maanzaadjes door het beslag.
Stap 4. Bak in een koekenpan met een klein beetje olie de pannenkoekjes op laag vuur, ongeveer 2 minuten per kant. Uit het beslag haal je 4 pannenkoekjes.
Tip: Serveer met vers fruit en voor extra eiwitten een schepje (soja)kwark. Deze pannenkoekjes passen goed binnen een koolhydraatarm dieet door het gebruik van amandelmeel.