Ingrediënten
- 2 x 170 gram Zalm
- 5 gram gepofte Quinoa
- 1 tl. Japanse shichimi togarashi kruiden
- snufje Peper en Zout
- 1 el. Olijfolie
Benodigdheden
- Pan
Bereidingswijze
De Japanse keuken weet wel raad met zalm, en onze chef Kim ook! Met dit recept voorzie je de zalmmoot van een crispy korst van quinoa. Even bakken, en klaar ben je!
Stap 1. Meng de gepofte quinoa met de Japanse kruiden samen op een bord.
Stap 2. Besprenkel de zalmmoten eerst met zout en peper aan beide kanten.
Stap 3. Leg de zalm nu met een kant in de quinoa om een huid te maken.
Stap 4. Verwarm een pan op middelhoog vuur met 1 el olie of boter om in te bakken. Leg de zalm met de quinoa-huid naar beneden in de pan. Bak voor ongeveer 3 minuten en draai dan om. Bak voor nog 3 tot 4 minuten langer op de andere kant. De tijd is afhankelijk van de dikte van de zalm.