“FIT.nl
FIT Instagram FIT.nl Twitter FIT.nl Facebook FIT.nl Contact Inloggen Community
  • Start hier
  • Tips & artikelen
  • Recepten
  • Oefeningen
  • Supplementen
  • Shop
  • Meer ⌵
    • Over ons
    • Team FIT.nl
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Privacyverklaring
    • Persoonsgegevens
    • Contact

FIT.nl

Het platform voor fitness, afvallen, voeding en gezondheid!

  • FIT Methode Inlog
  • FIT-app
  • Begrippen
  • Contact
  • Start hier
  • Tips & artikelen
  • Recepten
  • Oefeningen
  • Supplementen
  • Shop
  • Meer ⌵
    • Over ons
    • Team FIT.nl
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Privacyverklaring
    • Persoonsgegevens
    • Contact
FIT Instagram FIT Twitter FIT Facebook FIT Contact InloggenFIT-COMMUNITY1
FIT.nl » Recepten » Rode kool en zoete-aardappelpatat

Rode kool en zoete-aardappelpatat

  • 30 minuten voorbereiding
  • 20 minuten kooktijd
  • Avondeten
  • 4 porties
  • 734 kilocalorieën per portie
  • 64,5 gram eiwitten
  • 66,5 gram koolhydraten
  • 21 gram vetten

Bekijk alle recepten Download een gratis voedingsschema

Patat en biefstuk! Dé favo van veel mannen – en vrouwen. Maak ook deze gezondere variant met zoete aardappels en rode kool!

Benodigdheden

  • Oven
  • Ovenschaal
  • Appelboor

Ingrediënten

  • 750 gr Rode kool
  • handje Cranberries
  • 4 Biefstuk
  • snufje Peper
  • snufje Zout
  • beetje Tijm
  • scheutje Olijfolie
  • eetlepel Roomboter
  • 2 Appels
  • snufje Kaneel

Bereidingswijze

Start met het bereiden van de zoete aardappelfriet aangezien dit het meeste tijd kost.

Zoete aardappelfriet:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snijd de (ongeschilde) aardappelen in partjes.
  3. Leg ze op de bakplaat.
  4. Besprenkel de frites met olijfolie.
  5. Voeg het paprikapoeder, de oregano en het zeezout toe.
  6. Zet in de oven voor ongeveer 25 minuten; tussentijds even omscheppen.

De frites zijn gaar als ze van binnen zacht zijn en van buiten een beetje bruin gekleurd.

Biefstuk & rode kool

  1. Marineer de biefstukken in een kom of een diep bord en voeg een scheutje olijfolie toe en een snuf peper, zout en tijm. Schep het geheel door elkaar.
  2. Verwijder met een appelboor of mes het klokhuis van de appels en snijd ze in plakjes. Bestrooi deze met wat kaneel.
  3. Verhit een klontje roomboter in een pan en bak de plakjes appel 2 minuten aan beide zijden.
  4. Verwarm de rode kool op zacht vuur (roer regelmatig).
  5. Verhit een koekenpan op hoog vuur met een flinke scheut zonnebloemolie. Leg de biefstuk in de pan en schroei hem aan beide kanten dicht. Laat hem daarna nog op een lager vuur doorbakken met wat roomboter voor de juiste smaak (rare, medium of well done).
  6. Voeg de cranberries toe aan de rode kool en mix het geheel.
  7. Leg de biefstuk erbij en serveer het geheel met een paar plakjes gebakken appel, biefstuk en de zoete aardappel.
  8. Garneer eventueel met stukje tijm.
Auteur
Jeroen van der Mark
Medisch socioloog & Personal coach
Jeroen van der Mark
Andere lekkere recepten
  • Gevulde-varkenshaas-met-rode-kool-en-krieltjes
    1. Gevulde varkenshaas en krieltjes
  • Ciabatta-met-kip-en-tomaat
    2. Ciabatta met kip en tomaat uit de oven
  • 3. Zoete aardappel met runderworst
FIT-producten
FIT-community
Belangrijk: deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

2019 - FIT.nl