Wil je weten wat de beste manier is om je koelkast in te delen om producten te bewaren? Het Voedingscentrum kwam recent met een overzichtelijke afbeelding die de optimale indeling van je koelkast weergeeft.
De ideale indeling van je koelkast

Bron: http://www.voedingscentrum.nl
Bewaartips koelkast
- Zorg er allereerst voor dat je koelkast op 4ºC staat ingesteld.
- Restjes kun je maximaal twee dagen in de koelkast bewaren na de dag van bereiding.
- Laat warme gerechten wel eerst goed afkoelen, voor je ze in de koelkast zet.
- Producten die je gekoeld moet bewaren, zoals vleeswaren of salades, kun je na gebruik beter zo snel mogelijk weer terug in de koelkast zetten, waarbij rauwe producten gescheiden moeten blijven van bereide producten. Dat is vooral belangrijk bij vlees en vis.
- Rauwe producten zet je onderin de koelkast, boven de groentelades.
- Om je eten te beschermen tegen uitdrogen en bacteriën en andere stoffen, kan je het het beste in bakjes bewaren.
Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees hier meer handige bewaartips en informatie over voedselverspilling.
Geef een antwoord