Ingrediënten
- 300 gram Zoete aardappel
- 1 Ei
- 100 ml. Sojamelk
- 50 gram Bloem
- halve tl. Bakpoeder
- snuf Zout
Benodigdheden
- Wafelijzer
- Foodprocessor of blender met hakmolen
Bereidingswijze
Ook zo gek op zoete aardappel? Maak er deze wafels mee! Maak ze extra lekker of eiwitrijker met je favoriete toppings, zoals fruit of kwark.
Stap 1. Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Vul een pan met water en de zoeteaardappelblokjes en kook in 15 minuten de zoete aardappel zacht.
Stap 2. Maak een puree van de zoete aardappel met behulp van een pureestamper of een foodprocessor.
Stap 3. Doe de puree in een mengkom en voeg hier aan toe: het ei, het bakpoeder, de sojamelk, de bloem en een snufje zout. Meng dit alles met een lepel tot een beslag.
Stap 4. Verwarm het wafelijzer en zet op middelhoge stand. Schep 2 volle eetlepels van het beslag in het wafelijzer en bak voor 8 tot 10 minuten. Houd de wafels zelf goed in de gaten, wellicht is jouw wafelijzer wat sneller of langzamer.
Stap 5. Snijd eventueel voor de garnering dadels in ringetjes en serveer de wafels met 1 el hüttenkäse en wat dadelstrooisel.