Ingrediënten
- 1 stengel bleekselderij
- 1 sjalot
- 5 gram gedroogde paddestoelen
- 1 liter Water
- 1 el. Sojasaus
- 1 blokje bouillon
- 3 Eieren
- 2 Lente-ui
- 1 bakje Taugé
Benodigdheden
- Zeef
- Pan
- Kom
Bereidingswijze
Ei-soep? Nee dit is geen spelfout, maar een heerlijk fusion recept voor heldere groentesoep met een eitje erin. Probeer het eens!
Stap 1. Snijd 1 stengel bleekselderij en 1 sjalot fijn. Zet een ruime pan op laag vuur en fruit hierin in 1 el olie de sjalot tot ze glazig zijn. Voeg dan de bleekselderij toe en de gedroogde paddestoelen. Fruit dit samen nog 2 minuten aan.
Stap 2. Voeg dan 1 liter water toe, 1 el sojasaus en 1 bouillonblokje. Laat koken tot de bouillon is opgelost. Snijd ondertussen 2 stengels lente-ui in ringetjes.
Stap 3. Klop dan 3 eieren los in een maatbeker. Zet de soep op laag vuur en houd de zeef boven de soeppan. Giet dan rustig het losgeklopte ei door de zeef en laat de ei-slierten stollen in de hete soep.
Stap 6. Verdeel de lente-ui en taugé over 4 soepkommen en giet hier dan de hete soep op.