Inloggen FIT Premium
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Bierbuik: bestaat het en hoe kom je er vanaf?

          Waarom afvallen vaak veel complexer in elkaar zit dan veel diëten ons doen geloven

          7 fitnessoefeningen voor hardlopers

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Onderzoek: hip thrust vs squat voor grotere billen [update]

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe doorbreek je een plateau?

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Hoe nauwkeurig is het bijhouden van je voeding?

          Milieubewust eten? Kies je groente en fruit slim

          5 meest gestelde vragen over koffie

          Is het belangrijk om elektrolyten aan te vullen tijdens de inspanning?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT Premium
FIT.nl / Gezonde recepten / Vegan pulled oats curry
recept

Vegan pulled oats curry

De currykruidenmix zoals die hoort te zijn. Deze curry is mildpittg en volledig plantbased. Lekker creamy en super snel klaar.
  • Avondeten
  • 2 portie(s)
  • 5 minuten voorbereiding
  • 15 minuten kooktijd
  • 648 kilocalorieën per portie
  • 28 gram eiwitten
  • 80 gram koolhydraten
  • 8 gram vetten

Waardeer

(4.3 uit 7 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Niet gecategoriseerd

vegan-oats-curry gezonde recepten

Ingrediënten

  • 1 pakje Gold&Green Pulled Oats
  • 500 ml. + 250 ml. Ongezoete amandelmelk
  • 2 el. Wokolie
  • 2 el. Ketjap
  • 100 gram (ongekookte) Basmati rijst
  • 500 gram Sperziebonen
  • 4 stuks Tomaten
  • 1 tl. Komijnpoeder
  • 1 tl. Kardemonpoeder
  • 1 tl. Gemberpoeder
  • 1 tl. Uienpoeder
  • 2 tl. Paprikapoeder
  • 1/2 tl. cayennepeper
  • 1/2 tl. Zwarte peper
  • 1 tl. Currybladeren
  • 1 tl. Mosterdzaad
  • 1 tl. Korianderpoeder
  • 2 el. Bloem

Benodigdheden

  • Garde
  • Maatbeker
  • Kookpan
  • Kom

Bereidingswijze

Sinds kort is het vegan-schap van Albert Heijn een vleesvervanger rijker. Pulled Oats van Gold&Green is een mix van haver, tuinbonen en erwtjes, welke samen een volledig aminozuurprofiel vormen. Een volwaardige vleesvervanger dus! Tijd voor een nieuw FIT-recept om deze nieuwe aanwinst uit te proberen. Deze curry is spicy en een klein beetje zoet. Volledig vegan en voor een curry laag in calorieën. Daardoor ook heel geschikt voor een slanke mealprep. Snel naar de AH en direct door naar de keuken dus!

Stap 1: Meet en weeg alle ingrediënten af. Zet de waterkoker aan en giet het kokende water voor de rijst en de sperziebonen in de pannen. Maak de sperziebonen schoon en snijd de cocktailtomaten in vier partjes.

Stap 2: Kook de rijst en de sperziebonen. Sperziebonen kook ik altijd zo’n 10-12 minuten, dan zijn deze lekker zacht.

Stap 3: Zet de middelgrote kookpan of braadpan op middelhoog vuur en braad de pulled oats met 2 eetlepels wokolie aan. Als de olie goed is opgenomen voeg je de 2 eetlepels ketjap aan de pulled oats toe.

Stap 4: Voeg hierna de amandelmelk en de kruiden toe. Roer goed! Zodra de amandelmelk goed verwarmd is, kun je de bloem toevoegen. Roer met de garde snel en stevig zodat je geen klontjes van de bloem krijgt. Voeg er de tomatenpartjes aan toe. Laat de curry voor 10 minuten op laag vuur staan; zet daarvoor een kookwekker.

Stap 5: Giet de rijst en de sperziebonen af en zet het vuur uit. Laat deze nog voor de resterende tijd van de kookwekker in de pan met het deksel erop. Als de kookwekker afgaat kun je de sperziebonen en de rijst aan de curry toevoegen. Goed roeren en circa 1 minuutje laten staan.

Laura Bunschoten
Auteur: Laura Bunschoten, ChefFIT-chef
Gepubliceerd: 13 september 2019
Laatste update: 18 september 2019
Ook om te smullen
  • Boerenomelet met ricotta

    Boerenomelet met ricotta

  • Portugese kip uit de oven

    Portugese kip uit de oven

  • Griekse yoghurtpannenkoekjes

    Griekse yoghurtpannenkoekjes

  • Currysaus

    Currysaus

Contact & adres:

Europaweg 8
9723 AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact