Ingrediënten
- 150 gram Dadels
- 200 gram plantaardige melk
- 15 gram gebroken lijnzaad
- 350 gram (1 pot) Ongezoete appelmoes
- 2 grote Peren
- 250 gram volkoren bloem
- 25 gram Bakpoeder
- 3 tl Anijspoeder
- 2 tl Vanille aroma
- 1 tl Baksoda
- 60 gram gehakte Walnoten
- snuf Zout
Benodigdheden
- Spatel
- Oven
- Bakpapier
- Steelpan
- Cakeblik
Bereidingswijze
We kennen allemaal het welbekende bananenbrood. Een heerlijke en gezonde snack voor tussendoor. Maar het enige nadeel van bananenbrood is dat je altijd een aantal rijpe bananen in huis moet hebben. Daar brengt dit recept verandering in, zodat je op ieder moment van de dag je broodje gelijk kunt bakken. Het mooie aan dit baksel is dat het ook nog eens volledig vegan, vrij van toegevoegd vet en vrij van toegevoegde suikers is! Zo kan je dit broodje volledig guilt free eten. Wat wil een mens nog meer?
Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de helft van de dadels fijn en de andere helft grof. Breng de plantaardige melk aan de kook en voeg de fijngesneden dadels toe. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen. Doe het lijnzaad in een kopje en schenk hier een aantal lepels van de warme ‘melk’ bij in. Hierdoor wordt de lijnzaad een dikke pap (dit is de vervanging van een ei in het recept). Laat dit 10 minuten staan.
Stap 2. Snijd 1 peer in kleine blokjes en doe deze in een beslagkom. Voeg hier de walnoten aan toe, maar houd een klein beetje achter als decoratie van de cake. Voeg hier vervolgens alle andere ingrediënten aan toe, inclusief de overige in grove stukken gesneden dadels.
Stap 3. Roer het beslag goed door tot een homogeen geheel. Bedek het cakeblik met een bakpapiertje en schenk hier vervolgens het beslag in. Snijd de tweede peer in plakjes en verdeel deze over de bovenkant van de cake, tezamen met de apart gehouden walnoten.
Stap 4. Bak de cake in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar. Dit kun je het beste testen met een satéprikker: prik deze in het midden van de cake en als deze er schoon uit komt, is de cake gaar.
Tip: Ben je niet zo’n fan van anijspoeder? Vervang dit dan door bijvoorbeeld kaneel.