Inloggen FIT PRO
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Kun je plaatselijk vet verbranden?

          Wat is de beste methode om vet te verbranden?

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Krachttraining voor betere hardloopprestaties

          Fit op wintersport: welke oefeningen zijn goed?

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Train je met de incline bench press meer de bovenkant borst?

          Onderzoek: hip thrust vs squat voor grotere billen [update]

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Onderzoek: meer kans op de datingmarkt? Overdrijf niet met je spieren!

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Kom je sneller aan als je ’s avonds laat eet?

          Onderzoek: maakt de verdeling en timing van eiwitten uit voor je spieren?

          Wat zijn de voor- en nadelen van calorieën tellen?

          Sporten en de ramadan: hoe combineer je dit?

          Wat werkt beter: whey of caseïne voor het slapen gaan?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
InloggenFIT PRO
FIT.nl / Gezonde recepten / Peer&anijsbroodje
recept

Peer&anijsbroodje

Dit heerlijke peer anijs broodje is vegan, vrij van toegevoegde suikers en vrij van toegevoegde vetten. Een heerlijk gezond tussendoortje!
  • Tussendoortje
  • 12 portie(s)
  • 15 minuten voorbereiding
  • 45 minuten kooktijd
  • 202 kilocalorieën per portie
  • 5 gram eiwitten
  • 37 gram koolhydraten
  • 4 gram vetten

Waardeer

(4.5 uit 2 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Voeding

Peer anijs broodje recept

Ingrediënten

  • 150 gram Dadels
  • 200 gram plantaardige melk
  • 15 gram gebroken lijnzaad
  • 350 gram (1 pot) Ongezoete appelmoes
  • 2 grote Peren
  • 250 gram volkoren bloem
  • 25 gram Bakpoeder
  • 3 tl Anijspoeder
  • 2 tl Vanille aroma
  • 1 tl Baksoda
  • 60 gram gehakte Walnoten
  • snuf Zout

Benodigdheden

  • Spatel
  • Oven
  • Bakpapier
  • Steelpan
  • Cakeblik

Bereidingswijze

We kennen allemaal het welbekende bananenbrood. Een heerlijke en gezonde snack voor tussendoor. Maar het enige nadeel van bananenbrood is dat je altijd een aantal rijpe bananen in huis moet hebben. Daar brengt dit recept verandering in, zodat je op ieder moment van de dag je broodje gelijk kunt bakken. Het mooie aan dit baksel is dat het ook nog eens volledig vegan, vrij van toegevoegd vet en vrij van toegevoegde suikers is! Zo kan je dit broodje volledig guilt free eten. Wat wil een mens nog meer? 

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de helft van de dadels fijn en de andere helft grof. Breng de plantaardige melk aan de kook en voeg de fijngesneden dadels toe. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen. Doe het lijnzaad in een kopje en schenk hier een aantal lepels van de warme ‘melk’ bij in. Hierdoor wordt de lijnzaad een dikke pap (dit is de vervanging van een ei in het recept). Laat dit 10 minuten staan.

Stap 2. Snijd 1 peer in kleine blokjes en doe deze in een beslagkom. Voeg hier de walnoten aan toe, maar houd een klein beetje achter als decoratie van de cake. Voeg hier vervolgens alle andere ingrediënten aan toe, inclusief de overige in grove stukken gesneden dadels.

Stap 3. Roer het beslag goed door tot een homogeen geheel. Bedek het cakeblik met een bakpapiertje en schenk hier vervolgens het beslag in. Snijd de tweede peer in plakjes en verdeel deze over de bovenkant van de cake, tezamen met de apart gehouden walnoten.

Stap 4. Bak de cake in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar. Dit kun je het beste testen met een satéprikker: prik deze in het midden van de cake en als deze er schoon uit komt, is de cake gaar.

Tip: Ben je niet zo’n fan van anijspoeder? Vervang dit dan door bijvoorbeeld kaneel.

Anneloes Beverwijk
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 23 mei 2019
Laatste update: 4 januari 2022
Anneloes Beverwijk
Anneloes Beverwijk, MSc.
Masterchef
Onze Masterchef en fitnessfreak bereidt de gezondste gerechten speciaal voor jullie. Met 'clean eating' als levensmotto probeert Anneloes ieder guilty pleasure-recept om te toveren in de gezondere variant. Ze is zelf dagelijks te vinden in het krachthonk van de sportschool of buiten op haar hardloopschoenen. Daarnaast heeft Anneloes een mastergraad behaald in marketing. Check ook vooral haar Instagram voor pareltjes van recepten. Lees meer
Ook om te smullen
  • Tortillawrap pizza

    Tortillawrap pizza

  • Italiaanse tosti

    Italiaanse tosti

  • Zoete aardappel met runderworst

    Zoete aardappel met runderworst

  • Nasi Goreng

    Nasi Goreng

Contact & adres:

E: team@fit.nl
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact