Ingrediënten
- 12 Rijstpapiervellen
- 250 gram Wortel(s)
- 150 gram Bloemkool
- 70 gram Doperwten
- 1 Ui
- 5 gram Verse Gember
- 1 teen Knoflook
- halve theelepel Komijnzaad
- kwart theelepel Mosterdzaad
- kwart theelepel Venkelzaad
- 1 theelepel Garam masala
- halve theelepel Korianderpoeder
- halve theelepel Zwarte peper
- optioneel: halve theelepel gepulverde Mango
- kwart theelepel Kurkuma
- mespunt kruidnagel
Benodigdheden
- Oven
- Airfryer
Bereidingswijze
De Indiase keuken is rijk aan geweldige gerechten, en samosa’s vallen daar zeker onder! Met dit recept maak je hier een heerlijke koolhydraatarme variant van, onder andere op basis van wortel. Vol gezonde groente en kruiden, en dus vol smaak.
Stap 1: Snijd de wortel in stukken en kook in ruim water voor 10 minuten. Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes van de stam en voeg deze na de eerste 10 minuten koken toe aan de wortel. Kook vervolgens samen nog voor 10 minuten en giet dan samen af.
Stap 2: Schil en snipper de ui, pers de knoflook en rasp de gember fijn.
Stap 3: Verhit een hapjespan op laag vuur en voeg hierin het mosterdzaad, komijnzaad en venkelzaad toe. Verhit totdat de geur vrijkomt. Voeg dan een scheutje olie toe en fruit de ui, knoflook en gember aan.
Stap 4: Meng ondertussen alle overige gemalen kruiden samen. Voeg ook deze toe aan de pan, samen met een scheutje water (ongeveer 50 ml).
Stap 5: Voeg nu de wortel en bloemkool bij de kruiden en prak met een vork of een pureestamper tot een puree. Laat het geheel nog 20 minuten bakken op laag vuur met een deksel. Voeg de laatste 5 minuten de erwten toe.
Stap 6: Nu de vulling klaar is kun je de samosa’s gaan vouwen. Afhankelijk van de grootte van de vellen snijd je ze doormidden of in drieën. Dit zodat je langwerpige repen krijgt. Schep een lepel vulling op het vel vel en vouw dicht in een driehoek op het eerste deel van het vel. Rol de driehoek steeds verder tot het einde van het vel en plak dan dicht met een beetje water.
Stap 7: Bak de samosa’s op 180 graden voor 7 minuten in de airfryer en serveer met een beetje yoghurt.