Ingrediënten
- 1 Bloemkool
- 1 el Kurkumapoeder
- 1 tl Komijnpoeder
- 4 el Olijfolie
- 1 teen Knoflook
Benodigdheden
- Oven
Bereidingswijze
Wij zijn dol op bloemkool. Zo maakten wij al eerder een recept voor bloemkoolsoep, een bloemkoolsalade en zelfs een bloemkoolpizza. Deze keer gaan we voor geroosterde bloemkool. Snel, makkelijk en vooral gezond.
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel ondertussen de bloemkool in roosjes en spoel goed af in koud water.
Stap 2: Pers de knoflook en meng deze met de kurkumapoeder, komijnpoeder en de olijfolie, giet dit over de bloemkool en meng goed door.
Stap 3: Verspreid de bloemkoolroosjes over de bakplaat, bestrooi met zout en peper en rooster circa 20 minuten in de oven. (Houd je niet van bloemkool met ‘bite’, doe de bloemkool dan 10 minuten langer in de oven)
Serveertip: Meng de volgende ingrediënten voor een heerlijke yoghurt-knoflooksaus
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 of 1/2 teen knoflook
- 1 theelepel bieslook
Enjoy! 💙