Inloggen FIT Premium
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Bierbuik: bestaat het en hoe kom je er vanaf?

          Waarom afvallen vaak veel complexer in elkaar zit dan veel diëten ons doen geloven

          7 fitnessoefeningen voor hardlopers

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe doorbreek je een plateau?

          3 tips hoe je meer vooruitgang boekt in de sportschool

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Hoe nauwkeurig is het bijhouden van je voeding?

          Milieubewust eten? Kies je groente en fruit slim

          5 meest gestelde vragen over koffie

          Is het belangrijk om elektrolyten aan te vullen tijdens de inspanning?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT Premium
FIT.nl / Gezonde recepten / Glutenvrije bloemkoolpizza
recept

Glutenvrije bloemkoolpizza

Wil je gezond eten, maar heb je ook zin in fastfood? Masterchef Anneloes geeft je een recept die deze twee dingen combineert! Glutenvrije bloemkoolpizza
  • Avondeten
  • 1 portie(s)
  • 30 minuten voorbereiding
  • 30 minuten kooktijd
  • 485 kilocalorieën per portie
  • 49 gram eiwitten
  • 38 gram koolhydraten
  • 18 gram vetten

Waardeer

(5 uit 1 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Blog

Glutenvrije-bloemkoolpizza

Ingrediënten

  • 500 gram Bloemkool
  • 1 Ei
  • 1 Eiwit
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 100 millliter Pastasaus
  • halve Rode paprika
  • 100 gram Cottage cheese light
  • 100 gram Bacon reepjes
  • 80 gram Naar smaak

Benodigdheden

  • Keukenmachine / staafmixermolentje
  • Theedoek

Bereidingswijze

Pizza en een milkshake; het klinkt een ieder vast als muziek in de oren, maar het is helaas niet bepaald een maaltijd die in een gezond dieet thuishoort. Maar zou het niet heerlijk zijn om toch te kunnen genieten van zo’n maal zonder enig schuldgevoel? Deze pizza is de uitkomst! De pizzabodem is uitsluitend gemaakt van bloemkool, en er komt geen meel aan te pas. Calorie-arm en reuze gezond. Eet deze bloemkoolpizza met een proteïne shake en je ‘fast food’-menu is compleet!

Voor de bodem

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Snijd de halve bloemkool in kleine blokken zodat ze in het molentje van de staafmixer passen. Hak de bloemkool in het molentje fijn totdat het een soort sneeuw is geworden (kleine korreltjes ter grote van rijstkorrels).
  3. Stop de ‘bloemkoolsneeuw’ in een magnetronbestendige kom, samen met 5 eetlepels water. Laat de bloemkool in de magnetron 5 minuten garen op de hoogste stand.
  4. Kieper de bloemkoolkruimels in een schone droge theedoek en knijp al het vocht eruit. Let op: Laat de bloemkool eerst even 10 minuten afkoelen, anders is dit te heet om uit te knijpen. Al het vocht moet uit de bloemkool geknepen worden, zodat je een droge massa overhoudt.
  5. Mix de uitgeknepen bloemkool met het ei, het eiwit en de kruiden, voeg naar smaak zout en peper toe en vorm een mooie deegbal van de massa. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de bloemkoolmassa over het bakpapier en vorm tot mooie ronde dunne pizzabodem. Bak de pizza 15 minuten in het midden van de oven. Kijk halverwege of de pizza niet aanbrandt.

Voor het beleg

  1. Snijd de paprika in reepjes en de champignons in plakjes.
  2. Haal de pizza bodem na 15 minuten uit de oven en bestrijk met de pastasaus.
  3. Verdeel de paprika, champignons, bacon reepjes en cottage cheese light over de pizza.
  4. Bak de pizza nogmaals 15 minuten af in de het midden van de oven. Controleer weer of hij niet aanbrandt. Bestrooi de pizza nog met wat versgemalen zwarte peper. Eet smakelijk!

Tips:

  1. Maak hier nog een lekker proteineshake bij voor het complete menu: 350 ml water of (amandel-)melk met 1 scoop eiwitpoeder naar keuze – de shake op de afbeelding is chocolade.
  2. Je kunt eindeloos variëren met het beleg; gebruik de groenten, vleessoorten en de kaas die je zelf het lekkerst vindt om de ultieme pizza te maken.
Anneloes Beverwijk
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 29 juni 2016
Laatste update: 26 juni 2018
Ook om te smullen
  • Pasta met tomatensaus

    Pasta met tomatensaus

  • Pompoen zoete aardappel frittata

    Pompoen zoete aardappel frittata

  • Boerenkoolpesto

    Boerenkoolpesto

  • Gezonde banaanpannenkoeken

    Gezonde banaanpannenkoeken

Contact & adres:

Europaweg 8
9723 AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact