Ingrediënten
- 4 el Olijfolie
- 2 teentjes Knoflook
- van een halve citroen Citroensap
- 2 el Oregano
- 200 gram Kipfilet
- 2 Paprika’s
- 1 Courgette
- 200 gram Cherrytomaatjes
- 1 Rode ui
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Bakpapier
- Wokpan
Bereidingswijze
Met dit gure herfstweer toch een beetje zon in huis halen? Probeer dan dit recept met kip en veel groenten. Gemakkelijk te bereiden en erg lekker. Eet smakelijk 🙂
- Meng de helft van de olijfolie, 1 teen knoflook, het citroensap en 1 el oregano tot een marinade. Snijd de kip in blokjes, meng deze door de marinade en laat 2 uurtjes in de koelkast staan.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes, de courgette in blokjes, de cherrytomaatjes in kwarten en de ui in parten. Verdeel deze over de ovenschaal en besprenkel met de andere helft van de olijfolie. Voeg de rest van de knoflook en oregano toe en doe de ovenschaal in de oven voor 20 minuten.
- Bak de kipfilet in de eigen marinade tot ze gaar zijn. Serveer met de groenten.
- Dit bijgerecht is lekker met zilvervliesrijst, volkoren couscous of quinoa. Ook lekker met een beetje Griekse yoghurt over de kip. (hiervan zijn de voedingswaarden niet meegenomen in het recept).