Inloggen FIT Premium
  • Terug
  • Artikelen
  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact

FIT.nl

Alles over krachttraining, voeding en leefstijl

  • Wetenschappelijk onderbouwd
  • Website van het jaar 2021
  • ★ Trustpilot 9,6 / 10
Menu
FIT.nl
  • Terug
  • Artikelen
          • Afvallen
          • Cardio
          • Herstel
          • Krachttraining
          • Mindset
          • Professionals
          • Spiermassa
          • Voeding
          • Voedingssupplementen

          Hoe kun je genieten van het kerstdiner zonder aan te komen?

          Hoeveel calorieën heb ik nodig per dag?

          Bierbuik: bestaat het en hoe kom je er vanaf?

          Waarom afvallen vaak veel complexer in elkaar zit dan veel diëten ons doen geloven

          7 fitnessoefeningen voor hardlopers

          Hardlopers presteren beter door extra krachttraining

          Intervaltraining: hoe pak je dit het beste aan?

          6 tips voor sporten in de kou

          Hoe lang moet ik rusten tussen de trainingen?

          Is minder lang in bed liggen de oplossing tegen slapeloosheid?

          Vergroot stress de blessurekans?

          Welk tijdstip is het beste voor je training? Ochtend of avond?

          Maakt de volgorde van oefeningen uit voor kracht & spiermassa?

          15 dingen die ik had willen weten toen ik begon met trainen

          Hoe doorbreek je een plateau?

          3 tips hoe je meer vooruitgang boekt in de sportschool

          Hoe stel ik goede en realistische doelen?

          Wanneer fit zijn een obsessie wordt

          Hoe je boodschappenkar je meer doet uitgeven

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Genieten van versterkte muziek tijdens het sporten

          Waarom bewegen goed kan helpen bij overeten

          Coachen op zelfeffectiviteit: cruciaal voor gewichtsbehoud

          Heb ik aanleg voor overgewicht? Wat is hierover waar?

          Hoe krijg ik meer symmetrie in mijn fysiek?

          Word je net zo gespierd met eigen lichaamsgewicht?

          Hoe snel verlies je spiermassa en spierkracht?

          Is plantaardig eiwit net zo goed voor spieropbouw?

          Hoe nauwkeurig is het bijhouden van je voeding?

          Milieubewust eten? Kies je groente en fruit slim

          5 meest gestelde vragen over koffie

          Is het belangrijk om elektrolyten aan te vullen tijdens de inspanning?

          Kun je creatine en cafeïne combineren?

          Supplementgebruik onder jongeren: wat je moet weten

          5 redenen waarom je geen pre-workout moet kopen

          4 redenen waarom je geen fatburners moet kopen

  • Tools
    • Fitnessoefeningen [video]
    • Gratis voedingsschema
    • Fitnessschema
    • Begrippen
  • Podcast
    • Podcast voor consumenten
    • Podcast voor professionals
  • Recepten
    • Alle gezonde recepten
    • Vegetarische recepten
    • Vegan recepten
    • Koolhydraatarme recepten
  • Shop ACTIE
  • Over ons
    • Over ons
    • Vacatures
    • Adverteren
    • Nieuwsbrief
    • Contact
InloggenFIT Premium
FIT.nl / Gezonde recepten / Gezonde candybar
recept

Gezonde candybar

Candybars: heel erg lekker, helaas niet zo gezond. Daarom heeft Masterchef Anneloes een recept voor je waarmee je zelf een overheerlijke candybar kan maken!
  • Tussendoortje
  • 12 portie(s)
  • 10 minuten voorbereiding
  • 20 minuten kooktijd
  • 215 kilocalorieën per portie
  • 5 gram eiwitten
  • 34 gram koolhydraten
  • 8 gram vetten

Waardeer

(5 uit 2 stemmen)

geef jouw review

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Reactie annuleren

Bedankt voor het stemmen

Deel nu

twitter facebook whatsapp email

Blog

Gezonde-candybar

Ingrediënten

  • 150 gram Havermout
  • 3 eetlepels Pindakaas
  • 18 ontpitte Medjoul dadels
  • 240 ml Kokosmelk
  • 2 rijpe Bananen
  • 2 eetlepels Cacao
  • 1 eetlepels Vanille aroma
  • 60 millliter Water
  • 50 gram Extra pure chocolade
  • 1 theelepel Kokosrasp

Benodigdheden

  • Keukenmachine / staafmixermolentje
  • Bakpapier
  • Bakblik

Bereidingswijze

Candybars: je hebt ze in alle soorten en maten. Met caramelvulling, een bros koekje of zachte romige vulling – maar altijd omhuld met overheerlijke chocolade. Het voordeel: deze repen zijn ontzettend lekker. Het nadeel: ze zijn alles behalve gezond; candybars bevatten veel suiker. En laten we eerlijk zijn: zo’n reep is niet iets waar je lichaam voldoening uit haalt. Daarom hier een recept waarmee je zelf een overheerlijke candybar kan maken, vol volwaardige ingrediënten. 100% natuurlijk voor 100% energie en natuurlijk 200% lekker! Na het proeven van deze candybars wil je niet meer anders – de voorverpakte varianten halen het er niet bij!

  1. Bekleed een cakevorm, brownievorm of een ander bakblik met bakpapier. Maak de bodem door de havermout, 2 van de 3 eetlepels pindakaas (of een andere notenpasta naar wens), 6 van de 18 medjool dadels en 2 eetlepels kokosmelk in het staafmixermolentje of de keukenmachine te doen en dit te blenden totdat je een plakkerig samenhangend geheel hebt. Verdeel over de bakvorm en druk stevig aan. Plaats de vorm in de vriezer om stevig te laten worden.
  2. Maak vervolgens de chocolade-crèmevulling. Blend hiervoor de bananen, de rest van de kokosmelk, de cacaopoeder en de vanille aroma in het staafmixermolentje of de keukenmachine tot een romig egaal geheel. Voeg eventueel tot 8 druppels stevia toe. Schenk het mengsel over de koekbodem en laat minimaal 3 uur opstijven in de vriezer, of laat het een nacht staan.
  3. Blend voor de caramel de twaalf overgebleven dadels met 60 ml water en 1 eetlepel pindakaas of andere notenpasta in het stafmixermolentje tot een plakkerig geheel en smeer over de chocolade-cremevulling. Laat een half uur opstijven in de vriezer.
  4. Smelt de helft van de chocolade au bain marie. Haal het bakje van de warmtebron en voeg de andere helft van de chocolade toe. Door de koude chocolade toe te voegen tempereer je de chocolade, wat betekent dat deze zijn glans en knapperigheid weer terug krijgt.
  5. Snijd de candybar in 12 gelijke stukken en doop deze in de getempereerde chocolade. Bestrooi gauw met wat geraspte kokos voordat de chocolade stijf wordt. Genieten maar!

Tips:

  1. Je kan de repen met alles versieren wat je maar lekker vindt! Naast kokos kan je bijvoorbeeld ook nog extra nootjes of rozijntjes over de chocolade strooien.
  2. Bewaar de repen in de vriezer en haal ongeveer 10 minuten voor het nuttigen een portie uit. De repen smelten namelijk als je ze te lang buiten de vriezer laat staan.
Anneloes Beverwijk
Auteur: Anneloes Beverwijk, MSc.Masterchef
Gepubliceerd: 18 juli 2016
Laatste update: 15 augustus 2019
Ook om te smullen
  • Kurkuma oatmeal

    Kurkuma oatmeal

  • Griekse salade

    Griekse salade

  • Frozen yoghurt bars

    Frozen yoghurt bars

  • Romige vega(n) gnocchi

    Romige vega(n) gnocchi

Contact & adres:

Europaweg 8
9723 AS Groningen
T: 0502111871

Algemene voorwaarden
Recht op persoonsgegevens
Cookie verklaring
Privacyverklaring

Persoonlijk advies

Heb je een vraag over sport of voeding? Stel dan jouw vraag in de FIT-community. Hier staat ons team van experts klaar om jou te helpen met al je vragen.

Wil je 1 op 1 persoonlijk advies? Dan kun je bij ons terecht voor online coaching. Onze experts staan klaar om je te helpen.

Belangrijk

Deze site geeft geen medisch advies. Wanneer je gezondheidsklachten hebt raden wij je te allen tijde aan contact op te nemen met je huisarts (of eventueel specialist).

fitnl-logo
  • FIT-shop
  • Over ons
  • Contact